Odrasli potpisivali peticiju da grad preuzme brigu o Eko parku, 280 dece učestvovalo u krosu (FOTO)

Nedelja, 21 April 2019 09:00Autor: Jovana Mladenović

U Eko parku Ilina Voda održana je akcija "300 Kragujevčana" pod nazivom "Kragujevac se sa prolećem budi", u cilju skretanja sveopšte pažnje na stanje u kome se park nalazi. Prikupljeni su potpisi na peticiji upućenoj gradskim vlastima kojom se traži da se iz budžeta lokalne samouprave izdvoje sredstva za trajno održavanje parka. Održan je i dečiji kros na kom je učestvovalo čak 280 takmičara. 

Cilj akcije je, kažu organizatori, bio skretanje pažnje gradskih vlasti, medija i svih građana na stanje u kom se park nalazi i insistiranje na trajnom rešenju održavanja parka, koje je jedino moguće ako se za to izdvoje sredstva u budzetu grada. Okupljeni građani su potpisivali peticiju kojom potkrepljuju ovakav zahtev udrženja "300 Kragujevčana" koji će biti prosleđen Gradskoj upravi. 

"Pretpostavljamo da znate da u parku, koji je nekada bio simbol ovog dela grada, više nema životinja koje su ga krasile, da rekviziti za dečiju igru propadaju, da su klupice, mostovi i ograde u dotrajali i zahtevaju promenu. Predlažemo Vam da u rebalansu budzeta za tekuću godinu izdvojite sredstva za sređivanje parka, nabavku životinja i zarade ljudi koji rade na održavanju celokupnog sistema Eko parka Ilina Voda, a budzetom za sledeću godinu pitanje finansiranja održavanja parka potpuno sistemski uredite", navodi se u peticiji. 

U okviru akcije održan je dečiji kros na kom je učestvovalo 280 takmičara starosti do 15 godina, a svi su dobili medalje na cilju. 

Održan je i trening na otvorenom za sve generacije čime je promovisan zdrav način života i važnost rekreativnog sporta. 
Aktivisti "300 Kragujevčana" iskoristili su priliku da počiste park i zasade cveće koje je donirao poznati rasadnik cveća iz Čumića.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije