Održan protest "1 od 5 miliona", odsvirana ODJAVNA ŠPICA za Radio-televiziju Kragujevac

Nedelja, 20 Januar 2019 11:00Autor: Jovana MladenovićFoto: Zoran Petrović

Građanski protest „Jedan od pet miliona“ održan je sinoć u Kragujevcu treći put, a zanimljivo je da je ovog puta kolona nezadovoljnih koji šetaju zastala da bi odsvirala odjavnu špicu za Radio-televiziju Kragujevac. Iako je bilo najavljeno da će se među Kragujevčanima koji šetaju naći i glumac Sergej Trofunović, on se nije pojavio.

Kao i prethodne subote, građani su se okupili na platou ispred Robne kuće "Beograd" i šetali do Đačkog trga ispred Prve kragujevačke gimnazije, gde su se okupljenima obratili govornici. 

Iako je bilo najavljeno da će se među Kragujevčanima koji šetaju naći i glumac Sergej Trofunović, on se nije pojavio, a organizatori protesta rekli da je to iz zdravstvenih razloga.

Učesnicima protestne šetnje podeljen je i proglas u kome su objašnjeni razlozi okupljanja, a autor je Nebojša Veljković Guja, jedan od članova Organizacionog odbora protesta.

Zanimljivo je da je kolona nezadovoljnih građana zastala ispred TC "Račnički", gde se nalaze prostorije Radio-televizije Kragujevac, da bi jedan od učesnika protesta odsvirao odjavnu špicu za ovdašnju televiziju, a ostali uzvikivali "uklkučite kamere"! 

Pored Kragujevčana, koji su se u znak podrške protestantima u Beogradu okupili treći put, sinoć se šetalo i u glavnom gradu, Kraljevu, Prokuplju, Gornjem Milanovcu i Somboru, a u petak u Novom Sadu, Nišu, Zaječaru, Šapcu i Čačku.

Najnovije vesti iz ove kategorije