Omogućeno ELEKTRONSKO PLAĆANJE u Gradskoj upravi, BEZ popunjavanja UPLATNICA i PROVIZIJE

Utorak, 05 Februar 2019 14:00Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

Na šalterima Gradske uprave postavljeno je sedam POS (Point of Sale) terminala, koji građanima omogućavaju elektronsko plaćanje administrativnih taksi bez popunjavanja uplatnica, provizije i čekanja u redovima kod banaka ili poštanske štedionice. U planu je da se POS terminal uskoro postavi u Gradskoj poreskoj upravi u ulici Branka Radičevića 9. 

Plaćanje platnim karticama na POS terminalima koji se nalaze na šalterima gradske uprave na kojima se i podnose zahtevi za budžetske korisnike predstavlјa uštedu vremena čekanja u redovima, eliminiše odlazak do pošte ili banke, ali povećava i efikasnost u pružanju usluga jer se skraćuje procedura podnošenja zahteva. Bezgotovinsko plaćanje dostupno je platnim karticama DinaCard, VISA, MasterCard bez obzira na banku izdavaoca”, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Lokalna samouprava je terminale postavila u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a u okviru reformi javne uprave koju realizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Najnovije vesti iz ove kategorije