Oružari se u 2019. nadaju novim proizvodima, kupcima i zaposlenima

Sreda, 02 Januar 2019 11:00Autor: InfoKGIzvor: RTK

"Gubici su se gomilali i dug fabrike u protekle četiri godine narastao na 4 milijarde dinara", rekao je Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije "Zastava oružja" na novogodišnjem koktelu na kome je sumirana 2018. Direktor Mladen Petković rekao je da u 2019. godini neće biti smanjenja broja zaposlenih, već da se, implementacijom nove opreme, očekuju povećanje produktivnost, novi proizvodi i tržišta, kao i upošljavanje novih radnika.

Proteklu godinu u "Zastava oružju" obeležio je veliki štrajk zbog nerazumevanja radnika i rukovodstva fabrike koje je nedavno smenjeno.

"Gubici su se gomilali i dug fabrike u protekle četiri godine narastao na 4 milijarde dinara", rekao je predsednik Sindikalne organizacije "Zastava oružje", Dragan Ilić.

U obraćanju prisutnima, direktor Zastava oružja Mladen Petković istakao je da neće biti smanjenja broja zaposlenih i da 2019. godine očekuje pun kapacitet proizvodnje i zapošljavanje novih radnika. On je dodao da će zaštita zaposlenih i bolji uslovi rada biti glavni ciljevi poslovanja ove fabrike u 2019. godini. "Očekujemo značajan raste realizacije i bolji poslovni rezultat nego u 2018. godini. Naime, očekujemo da opremu, koju je finansirala Vlada Republike Srbije u iznosu od 1,7 miliona evra pustimo u rad i na taj način povećamo produktivnost rada, plasiramo nove proizvode i dođemo do novih kupaca", zaključio je Petković. 

Najnovije vesti iz ove kategorije