“Oružari” traže isplatu dela bonusa, ponovo najavljuju štrajk

Ponedeljak, 12 Februar 2018 12:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva - Facebook/Sindikalna Organizacija Zastava Oružje

Sindikalna organizacija “Zastava oružje” zahteva od rukovodstva kragujevačke namenske da sutra do 10 sati radnicima isplati prvu ratu bonusa od 10.000 dinara. U suprotnom, sindikalci najavljuju da će sutra organizovati jednosatni štrajk. 

Po osnovu zahteva Sindikata o isplati bonusa od 25.000 dinara, rukovodstvo fabrike je u petak uplatilo po 10.000 dinara na tekuće račune radnika, da bi posle par sati novac sa istih računa u većini banaka bio povučen, što se nikada do sada nije desilo radnicima fabrike. Uslov Nadzornog odbora kojim predsedava pukovnik Ivica Marjanović za isplatu dela bonusa bio je da se potpiše sporazum između Sindikata i Nadzornog odbora da se više neće štrajkovati za bilo kakve zahteve radnika što je kod svih u fabrici naišlo na osudu i ogorčenje”, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije "Zastava oružje".

U ovom sindikatu kažu da su jutros organizovali okupljanje radnika i da je tom prilikom podržana odluka Štrajkačkog odbora da se zaposlenima sutra do 10 sati isplati prva rata bonusa od 10.000 dinara. Ukoliko im ovaj zahtev ne bude ispunjen, sindikalci najavljuju za sutra od 11 do 12 časova jednosatni štrajk upozorenja.

Najnovije vesti iz ove kategorije