“Oružarima” isplaćen bonus, sindikat smatra da direktor treba da podnese ostavku

Utorak, 13 Februar 2018 10:50Autor: InfoKGFoto: Arhiva - Facebook/Sindikalna Organizacija Zastava Oružje

Zaposlenima u “Zastava oružju” isplaćen je bonus od 10.000 dinara, a još 5.000 dobiće pred godišnji odmor u julu, izjavio je direktor kragujevačke namenske Milojko Brzaković. Najavio je i da će radnici dobiti regres u visini prosečne zarade u fabrici, a to je oko 52.000 dinara. Sindikalna organizacija “Zastava oružje” otkazala je za danas najavljeni jednočasovni štrajk i smatra da predsednik Nadzornog odbora i generlani direktor treba da podnesu ostavke.   

Generalni direktor Zastava oružje Milojko Brazković objasnio je da su predstavnici sindikata u razgovoru sa Nadzornim odborom pristali da se zaposlenima isplati 10.000 dinara odmah i još 5.000 dinara pred godišnji odmor u julu, ali da oni nisu potpisali sporazum o tom dogovoru. Dodaje da bi tim sporazumom bila stavljena tačka na štrajkove o bonusu, kao i da se više neće pregovarati o početnom zahtevu sindikata koji je tražio od 25.000 dinara za bonus. Brzaković je negirao i da je bonus juče isplaće zbog pretnje novim štrajkom. 

Iz Sindikalne organizacije Zastava oružje saopštili su da je za danas najavljeni jednočasovni štrajk otkazan, jer je ispunjen zahtev o uplati prve rate bonusa u visini od 10.000 dinara.

Konfuzija koju su Nadzorni odbor i rukovodstvo fabrike izazvali prošlog petak, uplatom pa povlačenjem novca sa računa radnika, rezultirala je velikim uznemirenjem i nezabeleženim događanjima do sada gde su predsednik Nadzornog odbora i generalni direktor potpuno izgubili kredibilitet kod radnika naše fabrike. Uslovlјavanje i pritisak koji je vršen u toku jučerašnjeg dana na radnike da se pismeno izjašnjavaju da li su za prekid štrajka pratila je ogromna količina izrečenih laži o predstavnicima Sindikata, što je kod radnika u svim fabričkim celinama izazivalo gnev i revolt”, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije Zastava oružje. 

U ovom sindikatu kažu da je opšta ocena svih zaposlenih da predsednik Nadzornog odbora pukovnik Ivica Marjanović i generalni direktor fabrike Milojko Brzaković treba da podnesu ostavke.

Direktor “Zastava oružja” Milojko Brzaković izjavio je juče da sindikat laže i o stanju u fabrici i o njenom poslovanju, kao i da nema toliku podršku radnika o kojoj priča, i dodao da se iza svega toga kriju politički motivi. 

Najnovije vesti iz ove kategorije