Osnovci festivalom ukazuju na značaj tolerancije i prevencije nasilja

Ponedeljak, 22 April 2019 15:20Autor: Jovana Mladenović

U okviru projekta „MoZaK“ – „Možemo Zaobići Konflikte“, koji ima za cilj da doprinese razvoju bezbednog okruženja u kojem će deca biti zaštićena od svih oblika nasilja, sutra od 11 sati u Pozorištu za decu biće upriličen Festival pozorišnih predstava sa temom tolerancije, razumevanja i poštovanja među ljudima. 

Festival pozorišnih predstava je druga velika manifestacija u okviru projekta Crvenog krsta Kragujevca pod nazivom „MoZaK“ – „Možemo Zaobići Konflikte“, sa ciljem da se prikažu rezultati rada sa učenicima 3. razreda na polju širenja tolerancije, razumevanja, poštovanja i prevencije nasilja. 

Osnovne škole koje su učestvovale u projektu će na Festivalu predstavljati po jedna ekipa talentovanih učenika, izvođenjem predstave o toleranciji i nenasilju. 

Cilj projekta „MoZaK“ – „Možemo Zaobići Konflikte“, je da doprinese razvoju bezbednog okruženja u kojem će deca biti zaštićena od svih oblika nasilja. 

Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
 

Najnovije vesti iz ove kategorije