Otvoren LIDL: Više od 1.000 Kragujevčana u redu, razgrabljena piletina, pomama za bananama (FOTO)

Četvrtak, 11 Oktobar 2018 11:00Autor: Branko Vukašinović

Prodavnica Lidl otvorena je danas svečano u Kragujevcu, a više od 1.000 građana čekalo je u redu da pazari u ovom marketu. Samo par minuta nakon otvaranja sveža piletina je bila razgrabljena, a vladala je velika pomama i za bananama.  

Kompanija Lidl Srbija otvorila je danas istovremeno 16 prodavnica u 12 gradova naše zemlje.  Prodavnica Lidl u Kragujevcu prostire se na 2.500 kvadatnih metara, a kupcima je na raspolaganju 1.500 razičitih proizvoda, od kojih je 350 srpske proizvodnje. Na policama u Lidl prodavnici u ponudi je široka lepeza proizvoda od hrane i pića, do malih kućnih aparata, odeće, igračaka i alata. U kragujevačkoj prodavnici zaposleno je oko 40 ljudi. 

U ime celog tima Lidl Srbija mogu da kažem da smo jako uzbuđeni što otvaramo obejkat u Kragujevcu. Lidl Kragujevčanima i građanima širom Srbije nudi jedinstven osećaj kupovine i asortiman koji smo pažljivo odabrali sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. Izdvojio bih Lidl brendove po kojima smo prepoznati u svim zemljama u kojima poslujemo, a koji su jako dobrog kvaliteta i veoma pristupačni. Pozivam sve Kragujevčane da posete Lidl prodavnicu i provere zašto je kupovina na ovom mestu jednostavna, bolja i povoljnija”, izjavio je Dalibor Lazić predstavnik kompanije Lidl Srbija.   

Kragujevčani su na otvaranje prodavnice Lidl počeli da pristižu već od pola 7, da bi se napravila ogromna gužva u 8 sati kada je market zvanično otvoren. Više od 1.000 građana čekalo je da pazari u ovoj prodavnici, pa su se na samom ulazu gurali, kako bi što pre ušli.  Najveća pomama vladala je za svežom piletinom i bananama. Nakon desetak minuta od otvaranja sveža piletina, čija je cena 119,99 dinara po kilogramu, je razgrabljena, a gužva se stvorila i kod banana za koje po kilogramu treba izdvojiti 59,99 dinara. Na akciji su, između ostalog, i mlečna čokolada od 100 grama, koja košta 49,99 dinara, sendvič keks, čija je cena 119.99, a špagete od pola kilograma koštaju 44.99.

U ime lokalne samouprave Lidl prodavnicu u Kragujevcu otvorio je član Gradskog veća za privredu, Radomir Erić.

Zaista moram da izrazim zadovoljstvo, jer je ogroman značaj dolaska Lidla u naš grad i otvaranje za sada jednog prodajnog mesta u Kragujevcu. Ovo upotpunjuje sliku Kragujevca kao centra Šumadije, kao privrednog centra koji sve više privlači strane ulagače i investitore. Sa ovim dolaskom Lidla proširuje se asortiman zainteresovanih investitora iz Nemačke”, rekao je Erić. 

U Gradskoj upravi se nadaju da će saradnja sa kompanijom Lidl biti proširena i da će u budućnosti biti otvorena još dva prodajna mesta u Kragujevcu. 

Lidl je danas, osim u Kragujevcu, otvorio prodavnice i u Beogradu, Boru, Zrenjaninu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu. Lidl od ostalih izdvajaju vremenski ograničene akcijske ponude neprehrambenih proizvoda koje se svake nedelje menjaju, pa će u prodavnicama moći da se pronađu i proizvodi kao što su mali kućni aparati, tekstil, igračke, alati, kućni dekor, oprema za baštovanstvo i još mnogo toga. Lidl prodavnica je otvorena svakog dana u nedelji od 8 do 22 časa.

U nastavku pogledajte fotografije sa otvaranja Lidl prodavnice u Kragujevcu, kao i cene pojedinih proizvoda.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije