Otvorena vrata: Građani i sudije o tome ZAŠTO SUĐENJA DUGO TRAJU

Sreda, 11 Septembar 2019 14:00Autor: Jovana Mladenović

Skup pod nazivom “Tematska otvorena vrata – Zašto suđenja dugo traju?” biće održan u Osnovnom sudu sutra od 17 časova. Sa građanima će razgovarati predsednik Osnovnog suda Zoran Ilić i Sonja Antonijević, predsednica građanskog odeljenja ovog suda, kao i predstavnici Antikorupcijskog pravnog savetovališta organizacije Transparentnost Srbija.

O tome koliko suđenja traju i kako planiraju da reše problem dugotrajnih procesa govoriće predsednik Osnovnog suda Zoran Ilić i Sonja Antonijević, predsednica građanskog odeljenja ovog suda.

Skup će biti prilika da zainteresovani građani postave pitanja i podele svoja iskustva sa pravosuđem, kao i da saznaju kako im udruženja civilnog društva mogu pomoći. O tome će na “Tematskim otvorenim vratima” govoriti predstavnici Antikorupcijskog pravnog savetovališta organizacije Transparentnost Srbija.

Skup u kragujevačkom Osnovnom sudu je deo projekta “Otvorena vrata pravosuđa” koji sprovodi YUCOM u saradnji sa partnerskim organizacijama i strukovnim udruženjima, a koji je podržala  Američka agencija za međunarodni razvoj USAID. 

Najnovije vesti iz ove kategorije