Ovo je LOKACIJA na Deninom brdu na kojoj će biti izgrađeno 1.090 JEFTINIH STANOVA

Sreda, 10 Januar 2018 14:00Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs i Printscreen/Google maps

U Kragujevcu će biti izgrađeno 1.090 jeftinih stanova u okviru projekta državne stanogradnje za pripadnike Vojske Srbije, policije, Bezbednosno-informativne agencije na Deninom brdu, a prosečna cena kvadrata biće oko 500 evra. Radovi bi trebalo da počnu u prvoj polovini ove godine, a u toku je priprema planske dokumentacije. 

Na poslednjoj sednici Skupštine grada koja je održana pred Novu godinu, usvojili smo odluku o izradi PDR-a Denino brdo, urgentno reagujući na odluku Vlade da se pristupi izgradnji stanova za službe pripadnika službi bezbednosti, policije i vojske. To je zaista od velikog interesa za naš grad i za lјude koji rade u tim službama. Grad je hitno reagova zbog toga što je bio u prilici da parcelu o nekih 20 ha koja je u vlasništvu grada, nameni za tu izgradnju. Prvobitnim planom ta parcela je bila planirana za jednu malu poslovnu zonu. Mislim da je izgradnja jednog koncentrisanog stambenog bloka u okviru stambenog bloka koji već postoji, mnogo bolјe rešenje, i za grad i za stanovnike ovog naselјa. Nama sada predstoji  intenzivni rad na izradi planske dokumentacije kako bi mogle da budu izdate građevinske dozvole za te objekte, što pre”, izjavio je  glavni urbanista Kragujevca, Aleksandar Nenković.

Granica plana u Kragujevcu je određena ulicama Vladimira Rolovića, Belodrimskom, Šestog puka, Sime Markovića, Božidara Maslarića, Franša Deperea i Cvetnom ulicom. 

Kako bi se došlo do broja od potrebnih 1.090 stanova, potrebno je povećati spratnost tih objekata na P+6 do maksimalno P+8, a u okviru tog bloka imamo nameru da predvidimo jednu školsku ustanovu osnovnog obrazovanja, proširenje postojeće ustanove predškolskog obrazovanja i dr. Stanovi će biti prilagođeni potrebama korisnika, prosečne površine oko 60 metara kvadratnih. Izrada plana poverena je JP “Urbanizam“”, objasnio je Nenković.

Stanovi po povlašćenim uslovima u okviru državne stanogradnje, osim u Kragujevcu, gradiće se i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kralјevu i Vranju.

Najnovije vesti iz ove kategorije