Počela izgradnja EKOLOŠKE PARKING GARAŽE u Kragujevcu – Nikolić: U planu još tri (FOTO)

Utorak, 29 Oktobar 2019 13:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu je danas počela izgradnja prve ekološke Parking garaže i to u ulici Kneza Miloša, odnosno iza “Srca”. Reč je o višespratnoj garaži sa oko 200 parking mesta. Radove, čija je vrednost oko 360 miliona dinara, a koji bi trebalo da budu okončani najkasnije do kraja avgusta sledeće godine, finansira Javno komunalno preduzeće “Šumadija” iz sredstava dugoročnog kredita. Najavljeno je i da je u planu da u Kragujevcu budu izgrađene još tri javne garaže, slične ovoj. 

Povodom zvaničnog početka radova na izgradnji javne garaže, kamen temeljac su postavili gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić i direktor Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija, Nemanja Dimitrijević.  

Ova garaža ispunjava sve ekološke zahteve, a to znači da će se snabdevati električnom energijom putem solarnih panela, imaće uređenu zelenu površinu, pristupne saobraćajnice, koje će omogućiti jednostavno i normalno funkcionisanje na ovoj lokaciji. Građani koji su ovde stalno naseljeni neće biti ugroženi ni na koji način, a ovaj objekat podseća više na stambeni, nego na garažu”, izjavio je direktor JKP “Šumadija”, Nemanja Dimitrijević. 

Gradonačelnik Radomir Nikolić rekao je da u Kragujevcu imamo problem sa dinamičkim i stacionarnim saobraćajem, koji će biti rešen izgradnjom novih saobraćajnica i parking garaža. 

Očekujemo da Daničićeva ulica bude pretvorena u bulevar. Izgradićemo nekoliko saobraćajnica na području Sušice, koje će predstavljati novu vezu Aerodroma i Sušice sa ulicom Save Kovačevića. Očekujemo da to najpre rastereti raskrsnicu kod Medicinske škole, a samim tim i centar grada. Stacionarni saobraćaj, odnosno potrebe građana za parking mestima, rešavamo izgradnjom ovakvih garaža. Zbog toga planiramo da uradimo još tri garaže u Kragujevcu”, rekao je Nikolić dodajući da je plan da nove garaže budu izgrađene kod Zastavinog solitera, iza zgrade Gradske uprave i u blizini Trga “Kod fontane”. 

Iz JKP “Šumadija” poručuju i da izgradnja prve nadzemne garaže u Kragujevcu predstavlja početak jednog velikog investicionog ciklusa. Naime, najavljuju da će uskoro biti raspisan tender za rekonsturkciju Zelene pijace i 100 autobuskih stajališta, a u planu je i uređenje grobalja u vrednosti od milion evra.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije