InfoFoto: kragujevac.rs

Početak izgradnje Palate pravde u Kragujevcu 2018.

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 24 11 2017

Početak izgradnje Palate pravde u Kragujevcu, u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi, očekuje se tokom 2018. godine, najavila je ministarka pravde, Nela Kuburović. Reč je o zgradi površine oko 6.000 kvadratnih metara, a izgradnja, koja će trajati u dužem vremenskom periodu, biće finansirana iz republičkog budžeta. 

Grad Kragujevac je obezbedio sve neophodne dozvole da bi mogao da uđe u taj veliki projekat i smatram da kragujevačka apelacija, s obzirom na površinu i broj stanovnika, zavređuje da ima jednu reprezentativnu pravosudnu zgradu. Sada su svi pravosudni organi u Kragujevcu smešteni na više različitih lokacija. Ti smeštajni kapaciteti su nedovolјni da bi svaki sudija ili tužilac imali svoj kabinet ili svoju sudnicu. Samim tim mi nemamo dovolјan broj sudećih dana”, izjavila je Nela Kuburović. 

Lokalna samouprava je početkom ove godine za potrebe izgradnje Palate pravde prenela bez naknade u javnu svojinu Republike Srbije parcelu površine oko dva hektara, koja se nalazi u blizini Pavnog i Ekonomskog fakulteta.