InfoFoto: Arhiva

Počinje kupališna sezona u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 07 06 2018

Kupališna sezona na otvorenim bazenima i jezeru u Šumaricama zvanično će početi sutra, a za sve posetioce prvog dana biće besplatan ulaz, najavio je za InfoKG direktor Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park”, Marko Pavlović. Povodom početka kupališne sezone sutra od 17 časova na otvorenim bazenima nastupiće i kragujevački bend “Vesele osamdesete”.  

Na otvorenim bazenima smo renovirali toalete, a za te namene je utrošeno oko 2 miliona dinara, koje smo finansirali iz sopstvenih sredstava. Pored toga, renoviran je i kafić na terasi otvorenih bazena. Na jezeru u Šumaricama smo pokosili podvodnu travu, ostalo nam je samo da u narednom periodu, kada ne bude kupača usled lošeg vremena, “presvučemo” celu plažu sa oko 200 kubika šljunka”, rekao je Pavlović. 

O bezbednosti kupača tokom kupališne sezone u Kragujevcu brinuće oko 30 spasilaca, raspoređenih na po osam spasilačkih mesta na bazenima i jezeru, dok će troje biti na zatvorenom bazenu. 

Cena ulaznice će biti kao i prethodnih godina, 200 dinara. Kragujevčani će biti u prilici da kupe pakete od 10 i od 20 karata za otvorene bazene i da na taj način ostvare popust od 30 odsto.

Radno vreme otvorenih bazena biće od 10,30 do 19 časova, a na Šumaričkom jezeru Kragujevčani mogu da se kupaju do 19,30 časova.