Princeza Katarina donirala Kliničkom centru Kragujevac opremu vrednu 123.000 evra (FOTO)

Petak, 11 Oktobar 2019 10:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Klinički centar Kragujevac

Fondacija princeze Katarine Karađorđević donirala je Kliničkom centru Kragujevac opremu u vrednosti od oko 123.000 evra. Reč je o 10 kreveta sa kompletnom opremom za Klinku za neurologiju, najsavremenijem hiruškom mikroskopu, otoskopu, laringoskopu, dva portabilna monitora, aparatu za grudnu drenažu, stolovima za preglede, dvoje transportnih kolica za prevoz pacijenata Centra za urgentnu medicinu i sanitetsko-medicinskom materijalu.

Srećna sam što sam u prilici da doniram svu ovu opremu, prikuplјenu zahvalјujući humanitarnoj organizaciji C.U.R.E. iz Denvera Kliničkom centru Kragujevac. Naši doktori i medicinske sestre i svi zdravstveni radnici su ponos ove zemlјe. Svojim napornim radom, svojim znanjem i svojom borbom za svakog pacijenta zaslužuju našu veliku zahvalnost i pomoć. Zdravstvo u Srbiji je u fokusu rada moje Fondacije već 20 godina i tako će, ostati i ubuduće. Davanje, pomoć, briga i lјubav su stvari koje moramo negovati i u skladu sa njima i živeti“, rekla je princeza Katarina. 

Prema rečima v.d. direktora Kliničkog centra Kragujevac, Predraga Sazdanovića, ova donacija podiže terapijski nivo, veštine i mogućnosti zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi kako bi što bolje lečili pacijente. 

Zahvalјujući Nјenom Visočanstvu Princezi Katarini i njenoj Fondaciji, mi smo dostigli jedan standard o kome smo maštali i koji smo želeli, a to je sada visok standard nege i zaštite naših pacijenata koji su prežicveli cerebrovaskularne bolesti. Sigurni smo da će i u budućnosti biti ovakve saradnje. Kako je rekla Princeza Katarina, naše je da tražimo i budite sigurni da ćemo da tražimo ono što nam treba, a sve što budemo tražili, biće isklјučivo u interesu naših pacijenata”, izjavio je Sazdanović. 

U znak zahvalnosti, Sazdanović je uručio zahvalnicu princezi Katarini i njenoj Fondaciji. Zauzvrat, ona je direktoru Kliničkog centra Kragujevac poklonila fotografiju i predala dar Nјegovog Kralјevskog Visočanstva Aleksandra II Karađorđevića, tačnije knjigu o Kralјu Petru.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije