Info

PSIHOLOGIJA: Nov studijski program u Kragujevcu u saradnji četiri fakulteta

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Četvrtak, 08 03 2018

Studijski program Psihologija, koji zajednički realizuju Fakultet medicinskih nauka, Prirodno-matematički fakultet, Fakultet pedagoških nauka i Filološko-umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu, od ove godine je akreditovan i upisaće 30 studenata.

U okviru studijskg programa organizovane su osnovne akademske studije u trajanje od letiri godine, nakon kojih se stiče zvanje diplomirani psiholog. 

Na osnovnim akademskim studijama, tokom prve tri godine, slušaju se bazični predmeti iz oblasti psihologije i graničnih disciplina, kao i oblasti koje odlikuju opštu informisanost i veštine akademskog građanina. U četvrtoj godini, studenti vrše izbor užih, specifičnih oblasti i predmeta, organizovanih preko tri modula: Psihologija u obrazovanju, Klinička psihologija i Organizacijska psihologija.

Studijski program je akreditovan za upis 30 studenata na prvu godinu Osnovnih akademskih studija. 

Program se ostvaruje u sedištima fakulteta koji ga realizuju, pri čemu je Sporazumom o saradnji definisano da se nastava i druge aktivnosti studenata, poput prijavljivanja, prijemnog ispita, pripremne nastave i drugog, najvećim delom realizuju u prostoru Prirodno-matematičkog fakulteta.