PZNG: Direktorka sa političkim iskustvom treba da zna da se ne prepucavamo preko dece

Četvrtak, 09 Avgust 2018 12:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Odbornička grupa Pokret za naš grad tvrdi da se ne radi o političkom prepucavanju preko dva deteta u njihovom saopštenju za javnost u kom traže od člana Gradskog veća za obrazovanje Nedeljka Manojlovića da podnese ostavku. Dodaju i da im nije jasno kako je direktorka Osnovne škole “Svetozar Marković”, Tatjan Marinković, došla do tog zaključka, uzmajući u obzir, kako kažu, njeno višegodišnje političko iskustvo. Direktorka Osnovne škole “Svetozar Marković”, Tatjan Marinković rekla je da ne želi da se politički prepucava i naglašava da je reagovala isključivo zbog toga što je u saopštenju pomenuto ime škole na čijem je čelu. 

Pokret za naš grad uputio je pisanu reakciju portalu InfoKG na jučerašnju izjavu direktorke Osnovne škole “Svetozar Marković” Tatjana Marinković koja nas je kontaktirala revoltirana saopštenjem ove političke organizacije u kom se navodi da je umesto đaka generacije iz ove škole na nagradno putovanje u pobratimski grad Pitešti otišao sin člana Gradskog veća za obrazovanje Nedeljka Manojlovića. Ona je juče, između ostalog, izjavila da je ružno da se politički prepucava preko dva divna đaka i naglasila da je isključivo nastavničko veće ove škole, bez ikakvog političkog uticaja, odlučilo ko će otputovati u Pitešti.  

U Pokretu za naš grad kažu da im nije jasno odakle zaključak direktorke Osnovne škole “Svetozar Marković”, Tatjane Marinković, da se radi o bilo kakvom političkom prepucavanju, s obzirom na, kako tvrde, njeno višegodišnje političko iskustvo u Socijalističkoj partiji Srbije i u Srpskoj naprednoj stranci.  

„Đak generacije u OŠ „Svetozar Marković“ izabran je u skladu sa Pravilnikom za izbor đaka generacije usvojenim od strane Školskog odbora na sednici održanoj 27.03.2018. godine. Niko ne spori da su sva deca divna, već da je profesor Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje obmanuo javnost svojom izjavom da su u Pitešti putovali đaci generacije kragujevačkih osnovnih škola. Ostavka nije zatražena od direktorke OŠ „Svetozar Marković“, već od člana Gradskog veća za obrazovanje, pa samim tim ne vidim ni povod za ovakvu reakciju. Međutim, kada već govorimo o ovoj temi onda moramo jasno i reći da je prilikom odlučivanja Nastavničkog veća postojao samo jedan predlog za put u Pitešti, pa možda i otuda razlog za reagovanje direktorke“, navodi se u saopštenju šefa odborničke grupe Pokreta za naš grad, Miloša Anđelkovića.

Kontaktirali smo i direktorku Osvnovne škole “Svetozar Marković” Tatjanu Marinković koja nam je naglasila da ne želi ni sa kim da se politički prepucava, jer je, kako kaže, profesionalac u svom poslu.   

“Ne želim da se politički prepucavam ni sa kim, jer sam profesionalac i ne želim time da se bavim. Direktor škole nisam zbog politike, nego zbog svojih profesionalnih karakteristika. Reagovala sam juče na saopštenje Pokreta za naš grad jer nisam želela da se pominje ime škole u političkim prepucavanjima. Sve što smo uradili u školi bilo je u skladu sa Zakonom i Pravilnikom. Đak generacije OŠ “Svetozar Marković” izabran je u skladu sa Pravilnikom, koji je Školski odbor usvojio pomenutog datuma zbog usklađivanja dokumentacije sa novim Zakonom”, izjavila je za InfoKG direktorka OŠ “Svetozar Marković”, Tatjana Marinković. 

Opširnije o saopštenju Pokreta za naš grad i reakciji direktorke Osnovne škole “Svetozar Marković”, Tatjane Marinković opširnije pročitajte ovde: Pokret za naš grad traži ostavku Manojlovića: Poslao sina u Pitešti umesto đaka generacije i Direktorka OŠ “Svetozar Marković”: Ružno je politički se prepucavati preko dva divna deteta.

Najnovije vesti iz ove kategorije