Račun Kliničkog centra u blokadi gotovo dva meseca, na plate čeka 134 zaposlenih

Utorak, 12 Februar 2019 11:00Autor: InfoKG

Račun kragujevačkog Kliničkog centra gotovo dva meseca je blokiran, a zbog toga 134 zaposlenih na određeno vreme nije primilo platu oko tri meseca. To je za Televiziju Prva izjavio direktor Kliničkog centra Kragujevac, Predrag Sazdanović, dodajući da se nada da će račun vrlo brzo biti deblokiran, a samim tim i isplaćene zarade ovim radnicima.  

Dugovi su nastali 2010. i 2011. godine i odlukom Privrednog apelacionog suda Velefarm u stečaju nas je blokirao od 18. decembra prošle godine. Gotovo dva meseca funkcionišemo kao da blokade nema, izuzev u isplatama našim radnicima koji su zaposleni na određeno vreme, njih 134, i za njih je novac obezbeđen. Njihova plata ih čeka na posebnom, zaštićenom, računu i očekujemo da se deblokiramo vrlo brzo kako bismo im isplatili zarade. Dakle, mi radimo potpuno normalno, kao da blokade nema, zahvaljujući našim pripremama pre ove blokade, ali sa druge strane nemamo načina da isplatimo ove radnike dok blokada ne bude skinuta od strane odbora poverilaca Velefarma“, izjavio je Televiziju Prva, Sazdanović.  

Zbog neisplaćenih zarada radnicima na određeno u Klinički centar je dolazila i inspekcija rada. 

Imali smo inspekciju rada gde smo objasnili o čemu se radi, tužbi nema, budući da će svi zaposleni dobiti svoje plate kada to bude bilo mogućeno“, rekao je direktor KC Kragujevac i  ponovoimo da očekuje vrlo brzo da račun bude deblokiran i da se isplate zarade. 

Izvor: Televizija Prva

Najnovije vesti iz ove kategorije