RASTIMO UZ PLES: Predškolci “Đurđevdana” ponovo plešu na “Čika Dači”

Utorak, 14 Maj 2019 11:30Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva

Manifestacija “Rastimo uz ples” biće održana, po treći put u Kragujevcu, u četvrtak, 30. maja, od 17 časova na stadionu “Čika Dača”. Tom prilikom oko 800 predškolaca iz sedam vrtića Predškolske ustanove “Đurđevdan” plesaće zajedno sa svojim roditeljima i vaspitačima. Ulaz za sve koji žele da vide šta su to kragujevački predškolci pripremili je besplatan. 

Cilj manifestacije je promocija zdravih stilova života, kao i ples u edukativne svrhe za pravilan rast i razvoj dece. Na “Čika Dači” oko 800 predškolaca u bojama svog vrtića i po 200 vaspitača i roditelja izvešće ukupno 14 različitih plesova. Plan je da deca izvedu 13 plesova, od kojih jedan sa roditeljima, dok će poslednji, 14. izvesti samo vaspitači “Đurđevdana”.

Manifestaciju organizuje Predškolska ustanova “Đurđevdan” u saradnji sa Dečjom plesnom asocijacijom Srbije, a uz podršku Fudbalskog kluba “Radnički 1923”.

“Rastimo uz ples” je projekat Dečje plesne asocijacije, a prvi put je realizovan 2011. godine. Održavanjem manifestacije u Kragujevcu Predškolska ustanova “Đurđevdan” pridružili se zemljama regiona, pošto se održava i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Makedoniji…

Najnovije vesti iz ove kategorije