Rotaraktovci renovirali dvorište OŠ “Julijana Ćatić” (FOTO) (VIDEO)

Ponedeljak, 24 Septembar 2018 11:00Autor: Branko Vukašinović

U okviru akcije "Izgradimo deci" članovi Rotarakt kluba Kragujevac renovirali su dvorište Osnovne škole "Julijana Ćatić" u Stragarima, a za te namene je utrošeno gotovo 600.000 dinara. Sređeni su mobilijar, kao i tereni za mali fudbal i basket. Novac za renoviranje dvorišta prikupljen je tokom Vinske večeri uz aukciju slika i sportskih rekvizita, održane početkom maja u hotelu “Kragujevac”, koju su organizovali kragujevački i beogradski Rotarakt klub, ali i uz pomoć brojnih donatora. 

Rotaraktovci su renovirali postoječi mobilijar, tačnije ljuljaške i klackalice, ali su postavili i nov, odnosno vrteške i po četiri klupe i stola. Sređeni su i tereni za mali fudbal i bakset. Kada je reč o terenu za mali fudbal postavljena su dva gola, zaštitne mreže, klupe za igrače. Na terenu za basket  postavljen je koš, zaštitna mreža, a uređene su i tribine. 

Rotarakt klub Kragujevac je pre tri godine doneo odluku da se posveti mladima kroz akciju "Izgradimo deci" i to na način da u naredne 22 godine renovira sva 22 igrališta, odnosno sportskih terena, u osnovim školama na teritoriji grada Kragujevca. Do sada smo uspešno renovirali dvorišta i terene OŠ "Svetozar Marković" i OŠ "Julijana Ćatić". Cilj nam je da svojim angažovanjem i akcijama dopremo do svakog deteta u gradu i učinimo mu detinjstvo lepšim. Planiramo da nastavimo sa ovom akcijom i to tako što ćemo već u subotu 06. oktobra organizovati sada već tradicionalnu "Oktobarsku trku sećanja" u Šumaricama”, predsednik Rotarakt kluba Kragujevac, Pavle Rakita.

Projekat “Izgradimo deci”, koji realizuje Rotarakt klub Kragujevac, ima za cilj da kroz niz manifestacija podstakne mlade ka aktivizmu i sportskom životu i istovremeno pozove druge organizacije i pojedince da budu društveno odgovorni. Akcija "Izgradimo deci" se nastavlja, a tokom sledeće godine najverovatnije će biti renovirano dvorište Osnovne škole “Jovan Popović”.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije