Siemens sarađuje sa Francuzima: U Kragujevcu proizvodnja tramvaja i za Špance?

Sreda, 17 April 2019 11:00Autor: InfoKGIzvor: Večernje novostiFoto: Arhiva/siemens.rs

U industrijskoj zoni "Sobovica" kod Kragujevca uskoro će početi da se gradi nova fabrička celina francuske kompanije "Avenio" koja intenzivno sarađuje sa nemačkim "Siemens-om", a proizvodnja tramvaja sa obeležjima proizvođa sa Azurne obale mogla bi već početkom naredne godine da krene za špansko tržište, saznaju "Novosti".

Delegacija iz Francuske je već boravila u Kragujevcu i kako nezvanično saznajemo oduševljena je poslovnim ambijentom u "Sobovici", industrijskom zonom koju je Bratislav Milanović, osnivač kompanije "Milanović inžinjering", sada član borda poznatog nemačkog giganta "Simens".

S obzirom na to da je trenutno uređeno tek 120 hektara zemlje koja bi, prema projekcijama države i lokalne samouprave trebalo da se prostire na 663 hektara zemljišta, izgradnja nove fabričke hale treba da dobije konture već krajem jula. U integrisanoj firmi nemačkog giganta i firme srpskog biznismena iz Nemačke već kreće izgradnja konstrukcije za šinska vozila namenjena za austrijsku železnicu, a najavljeno je da bi uskoro vagoni iz Šumadije mogli da se izvoze i za londonski metro.

Tramvaji kompanije "Simens - Avenio" prvo kreću za francusko i špansko područje, a zatim i za tržišta Severne Amerike, Azije, Afrike. 

Izvor: Večernje novosti

Najnovije vesti iz ove kategorije