“Sigit” počinje proizvodnju delova za “Porsche”

Petak, 22 Februar 2019 10:00Autor: Branko Vukašinović

Kompanija Sigit Srbija od aprila ove godine počeće da proizvodi delove od plastike za jednog od najpoznatijih svetskih proizvođača automobila, nemački Porsche. To je za InfoKG potvrdio predsednik kompanije Sigit Srbija, Davor Veličkovski. Dodaje i da će se u Kragujevcu proizvoditi delovi za Porsche-ove modele Carrera, Cayenne, pa i novi automobil na električni pogon, čija je radna oznaka J1.

Kompanija Sigit Srbija uspostavila je saradnju sa Porsche-om pre godinu dana i nakon obimnih priprema sada je sve spremno za početak proizvodnje plastičnih delova za automobile ovog nemačkog giganta. Predsednik kompanije Sigit Srbija, Davor Veličkovski, nagalašava da mu je drago što je srpski tim uspeo da ispregovara sa Porsche-om i odradio kompletan projekat od početka do kraja. 

Proizvodnja plastičnih delova za tri modela automobila marke Porsche startuje 20. aprila. Reč je o modelima Carrera, Cayenne i J1, a to je radna oznaka za novi automobili na električni pogon. Ovogodišnja proizvodnja kompanije “Sigit Srbija” za “Prosche” trebalo bi da bude u vrednosti od tri do pet miliona evra. Očekujemo da će se saradnja sa Porsche-om u budućnosti proširiti i da ćemo proizvoditi plastične delove za još neke modele njihovih automobila”, rekao je za InfoKG Veličkovski.  

Na pitanje da li će se proširenjem saradnje sa nemačkim Porsche-om stvoriti uslovi za otvaranje novih radnih mesta, Veličkovski odgovara da se tako nešto može očekivati u budućnosti, kada bi uz to došlo i do povećanja obima proizvodnje Fiat-a, koji je primarni klijent Sigit-a. 

Podsetimo, kompanija Sigit Srbija, pored Fiat-a, sarađuje i sa BMW-om, Jaguarom, Mercedesom, LandRoverom, Renaultom, Audijem, Seatom, a odnedavno i sa Porscheom. Portal InfoKG je nedavno uradio intervju sa predsednikom kompanije Sigit Srbija Davorom Veličkovskim koji možete pročitati ovde: Intervju: DAVOR VELIČKOVSKI - "Sigit" Srbija lider i model za uspeh cele "Sigit" grupe.

Najnovije vesti iz ove kategorije