Situacija u Šumadiji stabilna, komunalci i dalje u pripravnosti

Sreda, 11 Jul 2018 12:00Autor: InfoKG

Situacija u Kragujevcu i okolnim opštinama je stabilna, nakon nevremena praćenog obilnim padavinama, koje je prethodnih dana zahvatilo i Šumadiju. To je zaključeno na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga. Naglašeno je i da su sva javno komunalna preduzeća i dalje u pripravnosti.

Opština Aranđelovac pretrpela je materijalnu štetu usled nedavnih padavina, a bilo je manjih problema u Topoli, dok u ostalim opštinama okruga, kao i u gradu Kragujevcu nije bilo prijavlјene štete. Tokom kišnih i olujnih nanosa dejstvovalo se protivgradnim raketama, ali su one mogle da rasteraju samo 70 odsto gradonosnih oblaka. Iz nadležnog ministarstva najavlјeno je da će u narednoj godini predvideti veća sredstva za subvencionisanje kupovine protivgradnih mreža i raditi na bolјoj kampanji kako bi se polјoprivrednici osigurali od štete usled elementarnih nepogoda”, poručeno je sa sednice Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga. 

Na sednici je najavljeno da će u narednom periodu posebna pažnja biti poklonjena preventivi i zaštiti od požara na otvorenom.

Kada je reč o vodosnabdevanju u gradu Kragujevcu, ono je dobro, a voda koja se koristi iz sistema je bakteriološki i hemijski ispravna tvrde iz “Vodovoda”. Dodaju da su akumulacije pune i da će vode biti u zalihama za naredne dve godine i bez kapi kiše.

Najnovije vesti iz ove kategorije