Škoti darivali kragujevačke mališane paketićima

Četvrtak, 13 Decembar 2018 10:00Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

Mališanima iz socijalno ugroženih porodica u Kragujevcu uručeno je ukupno 250 novogodišnjih paketića, koje su obezbedili humanitarna organizacija Blaythswood Care iz Škotske i Centar za socijalni rad “Solidarnost“. Pored dece iz porodica primalaca socijalne pomoći u Kragujevcu, paketići su uručeni i članovima Kluba mladih sa invaliditetom. 

Ovom donacijom osvedočeno je dugogodišnje prijateljstvo sa škotskom humanitarnom organizacijom. Pored paketića i darovanja dece uoči novogodišnjih i božićnih praznika, što je primer najlepšeg povezivanja prijatelja i porodice, ovakvi gestovi stvaraju dobre kvalitetne generacije koje će pamtiti i znati da cene takvu pažnju. Sigurno je da nema većeg dara od dečije radosti i nasmejanih lica. To malo i lepo upakovano u poklon najbolji je primer dobrote, ljubavi i prijateljstva koji se godinama neguju. Blaythswood Care organizacija je osvedočeni prijatelj našeg grada jer su mnogo dobrote i mnogo pomoći donirali našem gradu”, rekla je prilikom dodele paketića mališanima u Skupštini grada, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Gordana Damnjanović. 

Iz humanitarne organizacije Blaythswood Care iz Škotske poručuju da su ove godine za decu iz Srbije pripremili ukupno 7.000 novogodišnjih paketića. 

Podsetimo, pored dodele paketića, dugogodišnja saradnja ove humanitarne organizacije i grada Kragujevca ogleda se i u donacijama specijalizovanih vatrogasnih i sanitetskih vozila, bolničkog nameštaja i pomagala, pomoći u kontigentima odeće, obuće, hrane i higijenskih paketa.

Najnovije vesti iz ove kategorije