Srednja stručna škola dobila dve nove CNC mašine

Četvrtak, 17 Januar 2019 12:00Autor: InfoKGFoto: Printscreen/YouTube

Srednja stručna škola, koja je u septembru prošle godine nastala spajanjem Politehničke i Druge tehničke škole, dobila je dve nove CNC mašine za potrebe trening centra, u kome će se obučavati polaznici za rad na mašinama sa kompjuterskim upravlјanjem, piše RTK. CNC trening centar je projekat vredan 20 miliona dinara, koji ova obrazovna ustanova realizuje u saradnji sa još sedam renomiranih kompanija, lokalnom samoupravom i nemačkom organizacijom GIZ. 

Ovo je dodatna podrška u okviru nemačko-srpkse saradnje i te mašine će da služe za obuku 50 mladih nezaposlenih, koji će tokom 2019. u četiri grupe da prođu obuku. Na taj način, podići ćemo njihovu zapošljivost i to je jedan segment ove priče. Drugi segmet je formalno obrazovanje, mi školujemo operatere mašinske obrade i mašinske tehničare za kompijutersko upravljanje CNC mašina, privilegiju rada na ovim mašinama imaće i ti učenici”, rekao je za RTK direktor Srednje stručne škole, Siniša Kojić. 

S obzirom na to da su za ovaj profil zainteresovane kompanije, koje su podržale projekat, neki od polaznika CNC trening centra, nakon završene obuke, će se zaposliti.

Izvor: RTK

Najnovije vesti iz ove kategorije