Stižu OPOMENE Kragujevčanima koji duguju više od HILJADARKE za porez

Petak, 23 Avgust 2019 14:00Autor: InfoKGFoto: Ilustracija

U Kragujevcu je oko 60 odsto poreskih obveznika izmirilo obaveze po osnovu poreza na imovinu do isteka trećeg kvartala, odnosno 15. avgusta, piše RTK. Građanima koji to nisu učili i duguju više od 1.000 dinara ovih dana stići će opomena, najavljuju iz Gradske poreske uprave. 

Prema pisanju RTK, vlasnici imovine u Kragujevcu, kroz poreske obaveze po ovom osnovu, do kraja godine trebalo bi da uplate 420 miliona dinara.

Podsetimo, uvođenjem jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije, poreskim obveznicima je omogućeno, da preko interneta izvrše uvid u evidenciju utvrđenih poreskih obaveza i izvršenih uplata po tom osnovu.

Radi pristupanja upitu stanja preko interneta, potrebno je da poreski obveznik lično dođe u kancelariju broj 108 Gradske poreske uprave, (Branka Radičevića br. 9), gde će popuniti obrazac zahteva za otvaranje korisničkog naloga, nakon čega će odmah dobiti korisničko ime i lozinku kojima će biti omogućen pristup analitičkoj kartici, odnosno stanju na računima poreskih obaveza.

Poreskim obveznicima je omogućeno i da elektronskim potpisom preko E-uprave, upitom stanja izvrše uvid u stanje na računima poreskih obaveza, kao i da elektronskim putem podnesu poreske prijave. 

Izvor: RTK i InfoKG

Najnovije vesti iz ove kategorije