Svetski dan čišćenja: Akcijaši i studenti prava očistili Metino brdo (FOTO)

Ponedeljak, 17 Septembar 2018 14:30Autor: Branko VukašinovićFoto: Facebook/Klub akcijaša i volontera Kragujevca - Kavk

Povodom obeležavanja Svetskog dana čišćenja, članovi kragujevačkog Kluba akcijaša i volontera, Društva srpsko - palestinskog prijatelјstva i studenti ovdašnjeg Pravnog fakulteta proteklog vikenda su očistili prostor oko ambulante u Čegarskoj ulici i Metino brdo. Očišćena je površina oko 3,5 hektara,a prikupljeno je blizu 800 kilograma smeća. 

Članovi Kluba akcijaša i volontera svojim akcijama žele da probude volonterski duh kod mladih i podstaknu ih na eko-aktivizam. Smatraju da doprinos zaštiti životne sredine može da pruži svaki pojedinac

Najveću prepreku, međutim, predstavlјa nedovolјno razvijena ekološka svest kod većine građana. Zbog toga su, naglašavaju u Klubu, akcije ove vrste veoma važne, kao i edukacija dece svih uzrasta, u predškolskim ustanovama i osnovnim i srednjim školama.

Svetski dan čišćenja obeležava se u 150 zemalja sveta, a ovom akcijom se priključio i grad Kragujevac. Akciju čišćenja organizovao je Klub akcijaša i volontera u saradnji sa studentima Pravnog fakulteta, Društvom srpsko – palestinskog prijatelјstva, lokalnom samoupravom i Javno-komunalnim preduzećem “Šumadija”. 

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije