Teodorina učiteljica Gorica Dimitrijević nagrađena specijalnom plaketom za najplemenitiji podvig godine

Sreda, 13 Februar 2019 13:30Autor: InfoKGFoto: mpn.gov.rs

Učitelјica kragujevačke Osnovne škole „Svetozar Marković“, Gorica Dimitrijević dobila je specijalnu plaketu za najplemenitiji podvig godine, koju dodelјuje kompanija „Večernje novosti“. Priznanje joj je odato jer je svojoj učenici jedanaestogodišnjoj Teodori Vranješević, koja se od teške bolesti lečila u Nemačkoj i gde joj je transplantirana koštana srž, individualnu nastavu svakodnevno držala putem video-linka, odnosno “skajpa”.

To je radila potpuno dobrovolјno, bez ikakve naknade, samo da Teodora ne zaostane sa nastavom zbog lečenja. Svojim đacima u Osnovnoj školi `Svetozar Marković` u Kragujevcu, učitelјica Gorica Dimitrijević održala je najvažniju lekciju. Lekciju humanosti, drugarstva, poštovanja, navodi se u obrazloženju. Gorica je gotovo dve godine, bez trunke dvoumlјenja, posvetila sve svoje slobodno vreme i održavala individualne časove Teodori, koja je uspešno završila razred, pobedila bolest i vratila se u svoj Kragujevac 11. jula”, navodi se u obrazloženju.

U tradicionalnoj akciji „Večernjih novosti“ „Najplemenitiji podvig godine“ žiri je 56. put izabrao najbolјe među humanim i nesebičnim lјudima koji su obeležili 2018.

U žiriju, kojem je po tradiciji predsedavao akademik Matija Bećković, bili su i akademik Dušan Kovačević, načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavlјević, glumice Rada Đuričin i Tanja Bošković, direktor kompanije „Komtrejd“ Veselin Jevrosimović, humanista Arno Gujon, modna kreatorka Verica Rakočević, novinar Branko Stanković i glavni i odgovorni urednik kompanije „Novosti“ Milorad Vučelić.  

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Najnovije vesti iz ove kategorije