U akciji Crvenog krsta i "Divljih veprova" prikupljeno 20 jednica krvi (FOTO)

Sreda, 08 Maj 2019 10:00Autor: Branko Vukašinović

U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovao Crveni krst u saradnji sa Klubom američkog fudbala “Divlji veprovi”, prikupljeno je gotovo 20 jednica dragocene tečnosti. 

Akciji se odazvalo tridesetak ljudi, ali nisu svi uspeli da pokažu humanost na delu zbog niskih vrednosti hemoglobina ili povišenog krvnog pritiska. 

Saradnja sa obrazovnim institucijama i saradnja poput ove - sa sportskim klubovima, udruženjima građana, firmama, kompanijama  i preduzećima, umnogome olakšava dobrovoljnim davaocima krvi, ali prvenstveno doprinosi obezbeđivanju krvi za pacijente Kliničkog centra, i zato ih treba negovati i razvijati. Sve aktivnosti dobrovoljnog davalaštva krvi Crvenog krsta Kragujevca podržane su od strane Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu”, izjavila je samostalni stručni saradnik Crvenog krsta Kragujevac, Marica Patrnogić. 

Iz Crvenog krsta najavljuju da će tokom maja i juna na svim kragujevačkim fakultetima organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi. Podsećaju i da je nedavno završena kampanja dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama, tokom koje je prikupljeno 160 jednica dragocene tečnosti.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije