U kragujevačkoj Elektrodistribuciji prikupljeno gotovo 130 jedinica krvi (FOTO)

Petak, 11 Oktobar 2019 14:30Autor: Branko VukašinovićFoto: ED Kragujevac

Povodom obeležavanja dana osnivanja Elektrodistribucije u Kragujevcu, održana je velika akcija dobrovolјnog davanja krvi u prostorijama ovog preduzeća tokom koje je prikupljeno 129 jedinica dragocene tečnosti. Osim zaposlenih u ovom preduzeću, u akciji su učestvovali i radnici drugih eletrodistribucija iz Srbije, ali i Republike Srpske. 

Zadovolјni smo pokazanom humanošću naših kolega, a svi treba još više da se angažujemo ne bi li proširili postojeći krug davalaca krvi, sa posebnom želјom da podstaknemo mlade da se uklјuče u ovaj vid humanitarnog rada. Društveno odgovorno poslovanje je oduvek bilo zaštitni znak ovog preduzeća, pa tako i ove akcije imaju za cilј da pomognu lokalnoj zajednici u obezbeđivanju zaliha krvi za zdravstveno najugroženije sugrađane“, rekao je čelnik Sindikata ED Kragujevac, Milosav Jovanović, koji je dugogodišnji dobrovolјni davalac krvi i do sada je 84 puta donirao ovu dragocenu tečnost. 

Iz Elektrodistribucije Kragujevac poručuju da veliki broj prikupljenih jedinica krvi potvrđuje njihovu vodeću poziciju među privrednim organizacijama koje organizuju dobrovolјno davanje krvi u gradu. Podsećaju i da godinama unazad dobijaju priznanje Crvenog krsta Srbije za najbolјe rezultate u dobrovolјnom davanju krvi, u kategoriji „Javna preduzeća i ustanove“.

Zanimljivo je i to što su tokom ove akcije krv dali i davaoci iz elektrodistribucija Banja Luka, Trebinje, Laktaši i Uglјevik. U Elektrodistribuciji Kragujevac kažu da je to zahvaljujući saradnji sa davaocima krvi iz Republike Srpske koja je uspostavljena pre oko 15 godina, pa se uzajamno posećuju i učestvuju u ovakvim akcijama svake godine. 

Akciju je organizovao Aktiv dobrovolјnih davalaca krvi, koji funkcioniše u okviru Sindikata Elektrodistribucije Kragujevac u saradnji sa Službom za transfuziju krvi ovdašnjeg Kliničkog centra. Inače, dobrovolјni davaoci iz kragujevačke Elektrodistribucije dva puta godišnje daju krv i to na proleće u maju ili junu i u oktobru.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije