U Kragujevcu 26 prijava roditelja koji sumnjaju da su im nakon rođenja otete bebe

Ponedeljak, 04 Februar 2019 15:00Autor: InfoKGIzvor: RTK

Javnost u Srbiji nedavno je uznemirila vest o pronalasku tela 13 beba u zamrzivaču u bolnici u Kraljevu. U šest gradova u Srbiji podneto je 85 prijava roditelja koji sumnjaju da su im nakon rođenja otete bebe, od čega 26 u Kragujevcu.

Član Vladine komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba, Radiša Pavlović, izjavio je za RTK da ima punu podršku države i roditelja u rasvetljavanju ovog slučaja, ali da i dalje ima onih koji koče istragu.

Pavlović navodi da to potvrđuje i nedavni slučaj, kada je dojavljeno da se u bolnici u Kraljevu nalaze dva zamrzivača sa telima mrtvih beba.

U jednom zamrzivaču je pronađeno 13 tela, dok drugi od početka istrage još nije otvoren.

Do sada se javilo troje roditelja koji sumnjaju da su tela njihovih beba pronađena u Kraljevu.

Ovaj slučaj otvara brojna pitanja i pokazuje da je istraga na pravom putu ka otkrivanju pune istine o nestaloj deci, ocenjuje Pavlović.

Pavlović je rekao da će zbog opstrukcije istrage od strane pojedinih struktura zatražiti da slučaj preuzme tužilaštvo za organizovani kriminal.

Inače, u šest gradova u Srbiji podneto je 85 prijava roditelja koji sumnjaju da su im nakon rođenja otete bebe, od čega 26 u Kragujevcu. 

Najnovije vesti iz ove kategorije