InfoFoto: Arhiva

U Kragujevcu još 12 sajmova do kraja 2018.

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Ponedeljak, 02 07 2018

Na Šumadija sajmu od početka ove godine uspešno je organizovano devet sajamskih manifestacija, dok je plan da do kraja 2018. bude održano još 12. Kragujevčane, između ostalog, očekuju sajmovi poljoprivrede, mode, zdravlja, čokolade, turizma, autombila…  

U periodu od januara do kraja juna na kragujveačkom samištu održano je devet sajamskih manifestacija. Reč je o sajmovima građevinarstva, venčanja, obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija, nameštaja, hortikulture, knjiga i grafike, lova, ribolova, lovnog turizma i nautike, Komdel expo i polovnih automobila. Na Šumadija sajmu su zadovoljni ostvarenim rezultatima tokom ovih manifestacija kako u pogledu broja izlagača, tako i po posećenosti. 

Svake kalendarske godine trudimo se da imamo više manifestacija, koje su i same kvalitetnije. Uspeli smo da posle nekoliko godina pauze vratimo nekoliko sajmova na nas kalendar i naravno uvedemo nešto novo. Sajam građevinarstva, venčanja, Komdel posle pauze od tri, četiri godine uspešno su organizovani i sa sigurnošću možemo reći da će se na našem kalendaru naći i sledeće godine. Takođe posećenost sajmova i zadovoljstvo naših izlagača su jasan pokazatelj kvaliteta naših manifestacija. U ovom trenutku smo u fazi pripreme predstojećih sajmova koji nas čekaju na jesen, od kojih se neki po prvi put organizuju i na Šumadija sajmu i u gradu uopšte. Imamo velika očekivanja od Sajma poljoprivrede koji se tradicionalno održava u septembru mesecu. Pored već postojećih brojnih izlagača, očekujemo i nekolicinu novih sa kojima smo već neko vreme u pregovorima”, izjavila je za InfoKG Rukovodilac službe marketinga i sajamskih manifestacija Šumadija sajma, Mirjana Milenković. 

Na Šumadija sajmu planiraju da tokom avgusta organizuju dve manifestacije, nakon kojih će od septembra uslediti još devet sajmova.  

Šumadijski sajam poljoprivrede biće održan od 6. do 9. septembra, a Sajam energetike i energetske efikasnosti od 20. do 22. septembra. 

Tokom oktobra biće održani Sajam mode od 5. do 7., a Sajam zdravlja 12. i 13. U planu je da tokom oktobra bude održan i Kućni sajam.  

Na kragujevačkom sajmištu od 9. do 11. novembra biće održan Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka, a od 23. do 25. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. 

Kragujevačne u decembru očekuju Sajam automobila, od 7. do 9., i Dečji sajam “Novogodišnji bazar – Zimska čarolija”, od 21. do 23.