U Kragujevcu u prvoj fazi 216 jeftinih stanova

Četvrtak, 14 Februar 2019 11:30Autor: Branko VukašinovićFoto: Ilustracija

U Kragujevcu će u prvoj fazi projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti biti izgrađeno 216 stanova na Deninom brdu za koje je resorno ministarstvo izdalo građevinsku dozvolu. To su potvrdili za InfoKG u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dodajući da će izgradnja početi nakon sprovođenja postupka javne nabavke za izvođača radova. Rok za završetak radova je godinu dana od početka izgradnje. 

U okviru Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u gradu Kragujevcu biće izgrađeno ukupno 1.029 stanova. U prvoj fazi projekta biće izgrađeno 216 stanova na Deninom brdu. 

Ministarstvo izdalo građevinsku dozvolu za izgradnju prvih 216 stanova te će se nakon sprovođenja postupka javne nabavke za izvođača radova i vršenja stručnog nadzora steći uslovi za otpočinjanje radova na izgradnji stanova u gradu Kragujevcu. Nakon otpočinjanja, odnosno prijave radova, stanovi će biti izgrađeni u roku od godinu dana“, poručili su za InfoKG iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

Plan je da na Deninom brdu budu izgrađene dve zgrade sa po 108 stanova, a prodajna cena po kvadratu neće biti veća od 500 evra.  

Odluku o vrednosti investicije i visini prodajne cene stanova doneće Vladina Komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, uz napomenu da prodajna cena stana može iznositi najviše 500 evra po metru kvadratnom, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a, a shodno Zakonu o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti“, saopštili su za InfoKG iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Naglašavaju da će u daljoj realizaciji Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u gradu Kragujevcu biti izgrađeno još 813 stanova.

Najnovije vesti iz ove kategorije