Uhapšeno 45 lica: U Kragujevcu "pali" zbog droge i oružja (FOTO)

Utorak, 10 Jul 2018 14:42Autor: Jovana MladenovićFoto: mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 45 osoba zbog sumnje da su proizvodili i prodavali drogu, te neovlašćeno držali oružje. Na teritoriji Kragujevca otkrivena je laboratorija  za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima zbog čega je uhapšeno jedno lice, a dvojica su slobode lišena zbog oružja. 

Sumnja se da su uhapšeni počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U akcijama je zaplenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.

Na teritoriji Kragujevca otkrivena je laboratorija  za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dok je na teritoriji Beograda otkrivena laboratorija za proizvodnju ulja kanabisa. Zbog narkotika uhapšeno je 35 osoba, dok su protiv još 35 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Oduzeto je i 28 pušaka, od kojih su četiri automatske, 26 pištolja, od kojih su jedan automatski i jedan revolver, kao i 3.259 komada municije različitog kalibra. Oduzeto je i  2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta i 241 komad manevarske municije. Zbog oružja je uhapšeno deset osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 29 osoba.

Hapšenja u Kragujevcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M.D. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija u kojima boravi osumnjičeni pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane sa 38 biljaka, težine više do pet kilograma.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su Đ.D. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je od osumnjičenog oduzela 766 komada puščane municije, 91 komad manevarske puščane municije, 53 komada municije, dva komada pištoljske municije i pet okvira za automatsku pušku.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Uhapšen je i D.K. (1961), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je od osumnjičenog oduzela malokalibarsku pušku, pušku  kremenjaču, vazdušnupušku, ručno pravljeni prigušivač, 250 dijabola, 449 komada pištoljske municije različitog kalibra, četiri  karabinska metkai 84 komada malokalibarske municije.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu, a  sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do o 30 dana.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije