Uskoro kupovina domaćih namirnica preko interneta

Petak, 12 April 2019 13:30Autor: Branko VukašinovićFoto: Ilustracija - arhiva - trznicekg.rs

Domaće namirnice, kao što su voće, povrće, zimnica, mlečni i mesni proizvodi, koje proizvode registrovana polјoprivredna gazdinstva u okolini Kragujevca, zainteresovani će od maja moći da pazare posredstvom sajta zdravoshop.rs. Pored toga, seoska domaćinsta će ove proizvode moći da prodaju i sa “kućnog praga”. 

Prodaja domaćih namirnica “sa kućnog praga” i preko internet biće omogućena zahvaljujući programu formiranja mreže domaćinstava za proizvodnju i prodaju proizvoda sa ruralnog područja, koji je pokrenulo Udruženje za društveni razvoj mladih “Interaktiv“. Cilj je da seoska domaćinstva povećaju prihode, a fokus je na ekonomskom osnaživanju žena na selu, ali i da se ljudi u gradu snabdevaju zdravim i kvalitetnim namirnicama. 

Projekat se realizuje u skladu sa Pravilnikom o prodaji malih količina polјoprivrednih proizvoda Ministarstva polјoprivrede. Građani će biti u prilici da od maja poruče posredstvom sajta zdravoshop.rs domaće namirnice od proizvođača sa ruralnog područja, koje ćemo im mi distribuirati dva puta nedeljeno. Ovim projektom biće omogućena i kupovina “sa kućnog praga”, gde će kupci stupiti u kontakt sa proizvođačem i dogovoriti se o preuzimanju proizvoda. Naglasio bih i da će na sajtu biti objavljen spisak svih proizvođača sa kontaktom i lokacijom na kojoj se nalaze”, objasnio je predsednik Udruženje za društveni razvoj mladih “Interaktiv“, Branko Ratković. 

Inače, ovakva vrsta prodaje domaćih namirnica već je zaživela u drugim velikm gradovima naše zemlje, a godinama unazd se primenjuje u Nemačkoj i Danskoj. 

Projekat “Mreža domaćinstava za distribuciju polјoporivredih proizvoda sa ruralnog područja Kragujevca” finansira sa 300.000 dinara Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, a podršku su pružili Ministarstvo poljoprivrede, ovdašnja Poljoprivredna stručna služba i lokalna samouprava.

Najnovije vesti iz ove kategorije