Vandalizam rastužio Kragujevčane: Polomljeno mlado stablo u Glavnoj

Ponedeljak, 27 Mart 2017 14:25Autor: Jovana Mladenović

Prolaznike Glavnom ulicom u subotu u jutarnjim satima dočekao je tužan prizor - neko je polomio granu sa jednog od stabala drvoreda, pa se i kora ogulila duž cele mladice u cvetu. Iz "Zelenila" za InfoKG kažu da će stablo pokušati da zaleče, a ukoliko to ne bude uspelo, ono će na jesen biti zamenjeno.

Na društvenim mrežama brojni Kragujevčani izrazili su ljutnju i podelili fotografije osakaćenog stabla, osuđujući ovaj vandalski čin. Neki su pisali da ih je podsetilo na čoveka sa istrgnutom rukom.

Kako je za InfoKG rekao Goran Simić, tehnički direktor "Zelenila", inspekcija i stručne ekipe izašle su na teren kako bi utvrdile stepen oštećenja. Odlučeno je da se u toku dana preduzmu mere u pokušaju da se oštećeno stablo zaleči. Ukoliko to ne bude dalo rezultate, mladica će s jeseni biti zamenjena.

Inače, u toku je sadnja 130 stabala u okviru prolećnog sređivanja grada. Za jesen je planirano da se posadi 400 novih stabala, jer su tada, kako nam je objašnjeno iz "Zelenila", bolji uslovi za njihov dalji rast.

Najnovije vesti iz ove kategorije