Vanja Udovičić otvorio Omladinski klub

Subota, 15 Jul 2017 16:25Autor: Jovana Mladenović

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je Omladinski klub u Kragujevcu, jedan od 66 u Srbiji, opremljen najmodernijom tehnologijom koja će mladima omogućiti da se bave promocijom omladinske politike. Klubovi stvaraju mogućnost neformalnog obrazovanja mladih, organizovanje  različitih skupova, rad udruženja ali i nastavak saradnje sa Ministarstvom. 

Opremanje prostora Omladinskog kluba u ulici Prvoslava Stojanovića 10, finansirano je sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta u iznosu od 1,63 miliona dinara. 

U Srbiji postoji još 66 ovakvih klubova, a cilj njihovog otvaranja je podsticanje mladih i motivisanje organizacija koje se bave omladinskom politikom da svojim primerom pokrenu mlade ljude da stvaranjem i aktivnošću promovišu sve ono što je definisano Strategijom za mlade. Ideja je da Klub bude dostupan svim mladim ljudima ne samo u Kragujevcu već i šire.

"Mladi u Kragujevcu su dobili svoj prostor odakle će da se razvijaju, da stvaraju i prave nove vrednosti. Želimo da motivišemo mlade ljude da svojim entuzijazmom, volonterizmom, svojim radom unapređuju i prave bolju budućnost za sve mlade i sve građane, ne samo Kragujevca već i Srbije. Da podstaknu sve društvene aspekte i sve aktere u društvenom sistemu kako bi se položaj mladih u Srbiji unapredio", rekao je na otvaranju ministar Udovičić.

Omladina JAZAS-a, Interaktiv i Udruženje “Mladi“ predstavili su rad i program svojih udruženja i istakli aktuelne teme kojim se mladi u udruženjima bave. U izlaganju predstavnika udruženja ukazano je na intenzivnu saradnju lokalne samouprave i omladinskih udruženja.

Prema rečima Snežane Klašnje, pomoćnika ministra, otvoreno je 66 omladinskih klubova u Srbiji a u planu je da se otvori još pet. Klubovi stvaraju mogućnost neformalnog obrazovanja mladih, organizovanje  različitih skupova, rad udruženja ali i nastavak saradnje sa Ministarstvom. 

Najnovije vesti iz ove kategorije