Vladica Stanojević kandidat za NALED-ovo priznanje "Reformator godine 2018"

Ponedeljak, 17 Decembar 2018 14:00Autor: Jovana Mladenović

Direktora Zavoda za smeštaj odraslih lica ”Male pčelice”, dr Vladicu Stanojevića, pored gradonačelnika Kraljeva, Predraga Terzića, kandidovala je opština Knić za NALED-ovo priznanje "Reformator godine 2018". Obrazlažu da ga svrstavaju "među najvće gružanske dobrotvore", te da ga građani "cene i poštuju kao svog".

"Oni su, svaki u svom domenu, dali nemerljiv doprinos razvoju opštine Knić i zaslužili da ove godine dobiju prestižno priznanje NALED-a kao reformatori za 2018. godinu, jer oni to zaista i jesu", navodi se u obrazloženju.

U obrazloženju za kandidaturu Vladice Stanojevića, pored ostalog, stoji da se svojim požrtvovanim radom, pregalaštvom i velikom pomoći građanima opštine Knić, svrstao  među najvće gružanske dobrotvore. "Doktor Stanojević preporodio je Zavod za zbrinjavanje odraslih “Male pčelice”, od ruine nedostojne za život ljudi, stvorio je savremenu zdravstvenu instituciju pa su njegove ”Male pčelice“ postale velika, srećna porodica. Ali nije radio samo na dobrobit zaposlenih i štićenika Zavoda, već je nebrojeno puta pomogao građanima opštine Knić. Domaćinskim poslovanjem Vladica Stanojević obezbeđuje sredstva za svoj Zavod, ali kao čovek velikog srca i bezgranične dobrote, spreman je da i drugima da pomogne. Bilo kad ima mnogo, ili malo,  Vladica i njegove Pčelice nesebično dele. Zahvaljujući Vladici Stanojeviću, knićanski Dom zdravlja posle više od šest decenija dobio je  nov ginekološki ležaj.  Kad god je potrebna pomoć Vladica je tu za Knićane, da obezbedi lekove, pakete za siromašne, za osobe za invaliditetom. Kao pravi prijatelj ne libi se da pozajmi i svoju medicinsku opremu, ustupi je,  kada je njegovim prijateljima Gružanima potrebnija. Kad radi za svoje “Male pčelice” Vladica Stanojević posreduje i za svoje prijatelje u Kniću, obezbeđuje donacije, promoviše viđene voćare, poljoprivrednike, afirmiše knićanske firme. Iako nije rođen u Kniću  Vladicu  Stanojevića, zahvaljujući  njegovojoj bezgraničnoj dobroti i humanosti, Gružani cene i poštuju kao svog".

Portal InfoKG svojevremeno je na temu preporoda Zavoda "Male Pčelice" objavio intervju sa Vladicom Stanojevićem, a tekst možete pročitati na: VLADICA STANOJEVIĆ - Zavod "Male pčelice" biće "pokazna vežba" svima u Evropi u sistemu socijalne zaštite

Najnovije vesti iz ove kategorije