InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Vlast i opozicija raspravljaju sutra o budžetu za 2019.

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 19 12 2018

Redovna sednica Skupštine grada Kragujevca, 21. po redu, zakazana je za sutra od 9 sati. Najznačajnija tačka dnevnog reda biće odluka o budžetu grada za 2019. godinu, kojim su utvrđeni prihodi i rashodi u iznosu od oko 7,1 milijardu dinara. 

Iz Skupštine grada poručuju da je budžetom za 2019. predviđeno, između ostalog, da za izgradnju novih i održavanje postojećih puteva bude izdvojeno 84 miliona dinara, za razvijanje kanalizacione mreže 33 miliona, obnavljanje objekata osnovnih škola “Julijana Ćatić” u Čumiću, “19. oktobar” u Maršiću, “Dositej Obradović” i “Milutin i Draginja Todorović” 58 miliona, adaptaciju kuhinje predškolske ustanove 40 miliona, a iznos od 24 miliona dinara planiran je i za izgradnju bunara na seoskom području.  

Gradska vlast naglašava da je budžet za narednu godinu racionalan i koncipiran na jednakim i realnim prihodima i rashodima, kao i da predviđa dosta investicionog ulaganja. Ostaje da vidimo šta će na ovo reći opozicioni odbornici na sutrašnjoj sednici. 

Odbornici će razmatrati i predlog Kadrovskog plana zaposlenih u Gradskim upravama, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Kragujevca za 2019., kao i predloge akata iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, a odnose se na Plan generalne regulacije ”Naselja Teferič” i Plan detaljne regulacije “Radna zona Sobovica-Lužnice”.

Na dnevnom redu će biti i predlozi odluka o obezbeđenju parking mesta na javnim površinama u blizini kompleksa za izgradnju stambenih zgrada za pripadnike snaga bezbednosti na Deninom brdu i o ostvarivanju prava na prevoz povlašćenih kategorija građana na teritoriji grada.