Vozači oprez: Pojačana radarska kontrola na kragujevačkim ulicama

Sreda, 21 Septembar 2016 10:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Ilustracija

U Kragujevcu će danas biti sprovedena akcija pojačane kontrole saobraćaja, u kojoj će biti angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja vozila, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Akciju organizuje Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova na teritoriji cele Srbije.

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje.

Međunarodna organizacija koja okuplјa saobraćajne policije 31 evropske države, TISPOL, pokrenula je projekat pod nazivom “Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama”. Projekat se realizuje u okviru Evropske nedelјe kretanja koja traje od 16. do 22. septembra, sa cilјem da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije podržava ovaj projekat i poziva sve nadležne organe, organizacije i institucije da preduzmu mere u cilјu povećanja bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Najnovije vesti iz ove kategorije