Vranješevići se vratili u Kragujevac: Teodora pobedila opaku bolest! (FOTO)

Četvrtak, 12 Jul 2018 12:30Autor: Branko VukašinovićFoto: Facebook

Kragujevčanka Teodora Vranješević pobedila je leukemiju i vratila se u Kragujevac sa svojom porodicom nakon 14 meseci provedenih u Frankfurtu, gde joj je uspešno urađena transplantacija koštane srži. Teodora je sada dobro, nema tragova bolesti, a na sledeću kontrolu u Frankfurt ide 27. novembra, rekao je za InfoKG njen otac Bogdan Vranješević.  

Konačno smo dočekali dan da se u punom sastavu i srećni vratimo u naš Kragujevac. Teodora je dobro, njeno zdravstveno stanje je stabilno. U Kragujevac smo se vratili pošto su rezultati poslednjih analiza dobri, a na sledeću kontrolu idemo 27. novembra. Nadam se da u međuvremenu neće doći do nekih komplikacija, s obizrom na to da ih je bilo dosta tokom lečenja”, izjavio je za InfoKG Teodorin otac Bogdan Vranješević.  

Dodaje i da kod takvog zahvata, kakva je transplantacija koštane srži, pet godina je period kada treba biti oprezan, pa su iz tog razloga toliko dugo bili u Frankfurtu. Zaključuje da za sada sve ide u odličnom smeru i da nema tragova bolesti. 

Podsetimo, Teodorina bitka za život počela je pre dve godine, kada joj je otkrivena akutna mijeloidna leukemija. Zahvaljujući velikom broju ljudi, koji su se odazvali humanitarnoj akciji, prikupljeno je 350.000 evra i urađena joj je transplantacija koštane srži sredinom jula prošle godine u Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu. Teodorini roditelji i mlađi brati preselili su se sredinom maja 2017. zajedno sa njom u Nemačku da bi bili uz nju tokom lečenja.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije