Vučić: “Državna stanogradnja” i u Kragujevcu, cena kvadrata od 450 do 480 evra

Utorak, 05 Decembar 2017 13:50Autor: InfoKGFoto: predsednik.rs

Kragujevac je jedan od gradova u Srbiji u kojima bi trebalo da bude realizovan projekat “Državna stanogradnja”, u okviru kog će biti izgrađeni stanovi za pripadnike bezbednosnih snaga, mlade naučnike i bračne parove. To je gostujući u emisiji “Ćirilica” na televiziji “Happy” najavio predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić. Dodaje da bi cena kvadrata u Kragujevcu trebalo da bude od 450 do 480 evra.

Predsednik Vučić kaže da će projekat “Državna stanogradnja” biti realizovan u narednih 10 godina, ali da će prve rezultate pokazati već za tri godine, kada će biti završene prve stambene jedinice u koje bi se useljavali ljudi.  

Napominje da o ovom projektu razgovara sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Dušanom Vujovićem, guvernerkom Jorgovankom Tabaković, ali i sa gradonačelnicima Malim, Bulatovićem, Nikolićem, Vučelićem, Terzićem i mnogim drugim. 

Oko 32.000-33.000 lјudi u našim bezbednosnim snagama nema rešeno stambeno pitanje. Mi hoćemo da podignemo našu vojsku, da policajci osete uvažavanje i poštovanje na svakom mestu. Oni nemaju visoke plate i te plate će biti sve veće. Hoćemo da osete da država brine o njima i da je to poziv za njih. Hoćemo da vidimo vojnike i policajce u uniformama na našim ulicama i da se diče sovjim uniformama, ali da znaju da će država da im pokaže poštovanje, kao i prema mladim naučnicima i mladim bračnim parovima”, rekao je Vučić.  

Prema njegovim rečima, uz pomoć države i lokalne samouprave kvadrat bi u Beogradu koštao oko 550 evra, a u drugim gradovima od 450 do 480 evra. 

Kao primer Vučić je naveo stan od 60 kvadrata koji bi koštao oko 30. 000 evra, što bi značilo da je subvencija države od oko 3.000, kupac bi učestvovao sa oko 3.000 evra i onda bi se ostatak isplaćivao kroz kredit, uz ratu mesečnu od oko 126 evra u prvih 25 godina i oko 50 evra u poslednjih pet godina.

Uslov za one koji uzmu stan posredstvom ovog projekta bi bio taj da u narednih 15 -20 godina mora da ostanu da rade u Srbiji.

Projekat “Državna stanogradnja” podići će građevinsku industrju Srbije, jer je reč o investiciji vrednoj oko milijardu evra od koje će biti izgrađeno oko dva miliona kvadrata, zaključio je Vučić.

Najnovije vesti iz ove kategorije