Zakazana sednica SG: Odbornici o Statutu grada Kragujevca

Utorak, 28 Avgust 2018 13:00Autor: InfoKGFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Redovna sednica Skupštine grada Kragujevca, 19. po redu, zakazana je za utorak, 4. septembar, od 9 sati. Najznačajnija tačka dnevnog reda biće formiranje komisije za izradu Statuta grada Kragujevca, a kako kažu u Skupštini grada, na to ih obavezuje izmenjen Zakon o lokalnoj samoupravi.

Iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja odbornici gradskog parlamenta razmatraće Predlog plana generalne regulacije naselјa Košutnjački vis čiji su cilјevi održivi razvoj ovog dela grada, unapređenje saobraćajnih tokova, podizanje nivoa infrastrukturne opremlјenosti radi aktiviranja njegovog potencijala. Razmatraće se i Predlog odluke o obezbeđivanju javnog osvetlјenja kojom je definisano snabdevanje električnom energijom za javno osvetlјenje, postupanje u slučaju neplaniranih prekida u isporuci električne energije kao i održavanje javnog osvetlјenja.

Pred odbornicima će se naći i odluke o izmeni Odluke o obrazovanju Komisije za planove, o davanju saglasnosti na Statut o izmenama Statuta Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, kao i Izveštaj o poslovanju Javnog stambenog preduzeća “Kragujevac“ za 2017. i Odluka o raspodeli dobiti ovog javnog preduzeća.

Najnovije vesti iz ove kategorije