"Zlatni indeksi" za diplomce koji su pre pola veka upisali mašinstvo

Četvrtak, 13 Decembar 2018 14:00Autor: Jovana Mladenović

"Zlatni indeksi" i publikacije "Spomenica generacije 1968/69." uručeni su devetoj generaciji diplomaca nekadašnjeg Mašinskog fakulteta, danas FIN-a, u godini kada oni slave pola veka od upisa na studije mašinstva.

Za pripadnike devete generacije naših diplomaca, koji su studije upisali 1968., ova godina je jubilarna – oni slave pola veka od upisa na studije mašinstva. Na nekadašnjem Mašinskom fakultetu u Kragujevcu (tačnije, tada još uvek Odeljenju beogradskog Mašinskog fakulteta), iz generacije koja je upisala studije 1968/69. godine, njih 73 je diplomiralo. 

Fakultet ih je, tradicionalno, pozvao na druženje uz uručenje "zlatnih indeksa" i publikacije "Spomenica generacije 1968/69.".

Kragujevački inženjeri koji su se školovali 60-ih godina odigrali su veoma važnu ulogu u privrednom, političkom i društvenom životu Kragujevca i Srbije. Među pripadnicima svestrane „zlatne generacije“ su nekadašnji uspešni sportisti – učesnici Olimpijskih igara, profesori univerziteta, visokih i srednjih škola, rukovodioci u privrednim organizacijama, društveni radnici, funkcioneri, inženjeri na najrazličitijim pozicijama i radnim mestima, ali i novinari, preduzetnici, pa čak i jedan profesionalni ronilac.

Pripadnici generacije 1968/69. su deo zajednice koju danas čini preko 6500 inženjera, koji su se na ovom fakultetu školovali na različitim nivoima studija tokom proteklih 58 godina. U želji da se ta zajednica održi na okupu, da se obnove kontakti i saradnja sa ustanovom, 2010. godine osnovan je Alumni klub. 

Najnovije vesti iz ove kategorije