ZZŠ: Namera Vlade da pomogne Kragujevcu očigledna, ali lokalna vlast nesposobna

Četvrtak, 06 Decembar 2018 15:50Autor: Jovana Mladenović

"Očigledna je namera Vlade Republike Srbije da pomogne gradu, ali ne postoji sposobnost onih koji ga vode. Cenu svega toga plaćaju Kragujevčani, koji žive sve lošije", stav je stranke Zajedno za Šumadiju koji iznose povodom sutrašnjeg otvaranja fabrike “AMM Manufacturing”, prve u okviru Industrijskog kompleksa “MIND park” u Kragujevcu, koji gradi kragujevačka kompanija "Milanović Industries Group.

"Stranka Zajedno za Šumadiju ocenjuje da je sutrašnje otvaranje fabrike u Sobovici velika stvar, ne samo za Kragujevac već i za čitav ovaj region. Nikada se, ni kao organizacij, a ni kao ljudi, nismo bavili političarenjem na najnižem nivou i kritikovali nešto što je dobro, samo da bi smo ubrali neki jeftin poen. Sama činjenica da će 2000 ljudi dobiti zaposlenje i rešiti problem egzistencije svojih porodica, velika je za grad Kragujevac koji u svakom pogledu stagnira u poslednje četiri godine", navodi se u saopštenju ZZŠ.

ZZŠ dalje navodi: "Svakodnevno smo svedoci nesposobnosti gradske vlasti da učini bilo šta za grad, uprkos ogromnoj pomoći Vlade Srbije, koja se pre svega ogleda u ogromnim transfernim sredstvima, od čak 20 miliona evra. Tolika sredstva bi se, da je vlast bila odgovorna i domaćinski nastrojena, videla kroz realizaciju projekata. Nažalost, gradska vlast nema ideju kako da pokrene grad, ne postoje nikakvi projekti. Da je bilo pameti i znanja, danas bi u Kragujevcu bila urađena Severna obilaznica za koju ne postoji ni projekat, imali bi smo gradsku bolnicu, završen kružni tok Mala Vaga, završene projekte za prenamenu prostora kasarni Milan Blagojević i Radomir Putik, a grad bi izgledao potpuno infrastrukturno drugačije, što bi privuklo i nove investitore, a samim tim bi bila otvorena nova radna mesta za, pre svega, mlade koji bi imali motiv da ostanu ovde, a ne da masovno odlaze u inostranstvo". 
             
Iz ZZŠ nedvosmisleno zaključuju: "Očigledna je namera Vlade Republike Srbije da pomogne gradu, ali ne postoji sposobnost onih koji ga vode. Cenu svega toga plaćaju Kragujevčani, koji žive sve lošije, a njihovo nezadovoljstvo je očigledno na svakom koraku".

Najnovije vesti iz ove kategorije