ZZŠ: Zbog neznanja vladajuće garniture Kragujevac u totalnom kolapsu

Petak, 04 Januar 2019 11:00Autor: Branko Vukašinović

Prava zima nije ni stigla u Kragujevac, a gradska vlast i direktor Javnog komunalnog preduzeća "Šumadija" su već pali na testu, jer ne znaju da organizuju rad zimske službe i uspeli su da grad bude u totalnom kolapsu, poručuju iz Zajedno za Šumadiju.

Juče je u gradu nastao totalni kolaps, a temperatura jedva da se spustila neki stepen ispod nule, dok se sneg nije čestito ni zabeleo. U takvim uslovima u svim naselјima u Kragujevcu je došlo do totalnog haosa u saobraćaju, jer nadležni ne znaju da organizuju rad zimske službe. Umesto da u rekordnom roku grad bude čist, a saobraćajnice bezbedne za saobraćaj, mi smo imali prava klizališta na svakom koraku i veliki broj saobraćajnih nezgoda, što je nedopustivo. Pitamo se kako je moguće da ništa nisu naučili prethodnih godina, već su dozvolili da grad ne može normalno da funkcioniše? Iz toga je logična naša bojazan šta će se dešavati ako se ponovi zima od pre nekoliko godina sa preko dvadeset ledenih dana i ogromnim padavinama, hoće li zbog toga život u Kragujevcu morati da se zaustavi do proleća?”, navodi se u saopštenju Zajedno za Šumadiju. 

U Zajedno za Šumadiju kažu da je ovo još jedan u nizu primera neznanja i nezainteresovanosti vladajuće garniture, koja nije u stanju da organizuje čišćenje gradskih saobraćajnica, u uslovima koji jedva da se mogu nazvati zimskim.

Najnovije vesti iz ove kategorije