Danijela Borić Čović: Raspoložena mama koja se "blesavi" pred kamerama

Nedelja, 04 Mart 2018 12:00Autor: Jovana Mladenović

Kragujevčanka Danijela Borić Čović ponosi se činjenicom da već generacijama unazad njena porodica živi u Kragujevcu. Kaže da joj način života u rodnom gradu odgovara i da ovde može lepo da se živi iako je centralizacija prisutna na svakom koraku i gradu dosta toga nedostaje.

Jedan od primera je i što Kragujevac nije, poput Beograda i drugih velikih gradova u Srbiji, obeležio Novu godinu kako dolikuje, na trgu i ostalim pratećim programima. Ipak, Danijela kaže da se ne bi odselila, ni u inostranstvo, ni u neki drugi grad u Srbiji. Voli kako je organizovala život u Kragujevcu, a kao autor emisije "Fashion files" i privatno, dosta putuje, pa joj ti dani kada nije u rodnom gradu dobro dođu ga se uželi.

danijela1Ljudi je znaju kao pozitivnu i energičnu osobu, koja voli druženje i avanture, a njoj je najdraži opis koji je sin Leo napisao u sastavu o majci - "Njeno zanimanje je da radi emisije i da se glupira pred kamerama. Voli da pije kafu sa drugaricama i često je kod frizera. Ima mnogo strpljenja za moje treninge i nestašluke", otkrila nam je Danijela kako je doživljava sin. Kaže da je ranije svega toga bilo mnogo više, i kafenisanja, i posla, ali su se njeni prioriteti promenili od kada je postala majka i sada je potpuno podređena sinovljevim potrebama. "Nekad sam znala da od jutra do mraka ostanem na poslu. I sada radim istim žarom, ali sam drugačije organitovana. Leo je apsolutni prioritet jer želim da ispratim svaki trenutak njegovog odrastanja. Moja svakodnevnica sada su škola, časovi engleskog, plivanje...", objašnjava Danijela.

danijela2U medije je ušla 1996. godine, najpre radeći na "Radiju 9", a zatim paralelno i na "Televiziji K9". Ipak, televitija ju je brzo "zgrabila", a imala je sreće da odmah radi autorsku emisiju. Menjala je koleginicu koja je bila na trudničkom bolovanju, ali je i nakon toga ostala u tom poslu. Sa emisijom "Fashion files" nosi laskavu titulu autora emsije sa najdužom tradicijom u gradu, a gledaoci su bili u prilici i da je gledaju i na popularnoj kragujevačkoj televiziji "In". Od 2000. godine  ima sopstvenu produkciju, a emisija se prikazuje na tv "Kragujevac". Zbog specifičnih tema koje obrađuje, mode i lifestyle-a, ne može sav materijal za emisije da snimi u Kragujevcu, pa dosta radi u Beogradu i putuje na revije, nedelje mode i razna modna putovanja. Zbog čestih snimanja Danijela kaže da je sin uglavnom doživljava kao "nalickanu" mamu i voli da je vidi doteranu u lepim haljinama. "To je divan posao za ženu i u njemu uživam, tako da nisam umorna mama smorena od posla. Svaka emisija me i dalje inspiriše kao da sam na početku, uvek iznova osetim leptiriće u stomaku kada se upale kamere i to me ispunjava pozitivnom energijom koju donesem kući i kada se vratim s posla", kaže Danijela.

danijela3Ona uživa u druženju sa prijateljicama i voli da pije kafu u lepim, opuštenim kafićima. Ipak, najčešće je možete videti u kafiću na bazenu gde provodi vreme dok je sin na treningu. Njegov klub uveo je "family day" nedeljom, kada deca roditeljima drže časove plivanja. Danijela kaže da u tome posebno uživa, ali da su deca neumoljiva, pa dobro izmore mame i tate.

Pošto se posebno ponosi zanimljivom činjenicom da već generacije u njenoj porodici pohađaju školu "Stanislav Sremčević", pa su u istu išli čak i muž i njegova majka, Danijela je u grupi roditelja i nastavnika koji su rešili da se oduže školi za sve lepe trenutke u odrastanju i da i oni urade nešto lepo za školu. Osmislili su akcije sređivanja škole, uz mala ulaganja svakog od njih i puno volje i posvećenosti, sredili su učionice i napravili lepšu atmosferu u kojoj đaci provode vreme. Danijela kaže da lep prostor ipak ne znači ništa onima koji u školu dolaze mokrih nogu, pa će se u narednom periodu raditi na tome da se deci kojoj je to potrebno kupe adekvatne jakne, obuća... Poslednjih dana u godini bilo je mnogo posla oko pripreme novogodišnjeg vašara u školi, deca i roditelji su uložili puno kreativnosti kako bi pripremili ukrase i poklone koje su kupovali roditelji i time opet pomogli školi.

Kad joj pored svih obaveza ostane slobodnog vremena, Danijela voli da čita stručnu literaturu vezanu za psihologiju i andragogiju, čemu namerava da se više posveti u narednom periodu jer želi da učestvuje u akcijama  koje bi podsticale obrazovanje odraslih, kako bi im "treće doba" proticalo lepše i kvalitetnije. Kaže da ne voli da kuva i pegla, već da vreme radije provodi u praćenju novih tehnika montaže, efekata... Uz dobru organizaciju uvek se nađe vreme i za putovanja, daleka mesta i ona egzotična gde proradi adrenalin.  Rado bi ponovo posetila Floridu, Meksiko, Portoriko, Kajmanska ostrva, Karbe, Bahame... 

*Razgovor urađen decembra 2015. 

Najnovije vesti iz ove kategorije