Di džej Muki - Sinonim dobre zabave iz Kragujevca kreće u Evropu

Nedelja, 07 Januar 2018 12:00Autor: Jovana Mladenović

Iako je rođen u Zagrebu pre 28 godina, Igor Jevtić od svoje treće godine živi u Kragujevcu i kaže da ne zna za drugi dom. "Osećam se Kragujevčaninom, volim ovaj grad i mesto rođenja je potpuno nebitno", kaže on. Ovog studenta mašinstva po imenu niko ne bi prepoznao, ali kada kažete DJ Muki onda ceo grad zna o kome je reč, jer je nemoguće da ste u proteklih 10 godina negde izašli u provod, a da niste uživali u muzici koju on pušta.

muki i laneKragujevac je po njegovom mišljenu idealan grad za život i za one koji vole da im je sve blizu. "Imamo sve što treba da ima u velikom gradu, a ipak ne moramo da idemo više od sat vremena kolima s kraja na kraj grada, kao recimo u Beogradu. Sviđa mi se koncept grada, volim da provodim vreme u prirodi pa su za mene idealne Šumarice. Osećam se lepo kada vozim biciklu po okolini i kada odem na jezero", priča Muki.

Iako mnogo voli Kragujevac i Kragujevčane, priznaje da ipak ima nešto što mu ovde jako smeta, a obzirom na posao kojim se bavi, rekli bismo da je i kompetentan da to komentariše. "Malo je grad posrnuo, naročito kada je reč o muzici. Slušaju se samo narodnjaci, a to je postalo iritantno. Nema dobrih mesta za provod i kvalitetne inostrane muzike, noćni život je na lošem nivou. Ne kažem da ne volim kafane, ali Kragujevac sa svojih 200.000 stanovnika ne sme da dozvoli da nema alternativu kada je muzika u pitanju i dobre klubove kakve imaju svi veliki gradovi", smatra on.

muki skijaDidžejingom je počeo da se bavi 2006. godine, slučajno, iako je ceo život voleo muziku. Zanimljivo je da je 2003. godine imao hip hop grupu. Za miksetama je brzo postigao popularnost u gradu, naročito na velikim studentskim žurkama, a organizovao je i mnoge koncerte i velike događaje poput TDI partija. Klubovi nisu jedino mesto gde Muki ima publiku. Nastupa i na privatnim zabavama, svadbama, rođendanima... Svadbena veselja tako dobijaju potpuno novi smisao, a mladi se sve češće odlučuju za di džeja umesto za trubače.

Poslednjih godina njegovo ime se uglavnom vezuje za duo "Sax 'n' Groove" (Dj Muki & Lane sax), i to ne samo u Kragujevcu i Srbiji, već i širom Balkana. Di džej i saksofonista neobičan su spoj i jedini takav u ovom delu Evrope. "Sve je počelo tako što je moj prijatelj saksofonista koji radi u školi pitao učenike da mu preporuče nekog di džeja, a oni su mu rekli da mene najviše vole. Saksofon je generalno zanimliv i veseo instrument", objašnjava Muki. Publika ih je od samog početka odlično prihvatila, a saksofon je naročito popularan među ženama. Kad nastupaju puni su klubovi po Srbiji, Bosni i Hercegovini, Republici srpskoj, a pre dve godine u beogradskoj "Areni" slušalo ih je 15.000 ljudi. Muki najavljuje i skorašnji proboj na evropsko tržište i to autorskim pesmama ovog dua.

Od svega, jedna stvar vezana za ovog di džeja naročito je zanimljiva. Iako zbog posla mnogo vremena provodi po klubovima gde je mnogo pića i dima, on nikad nije okusio ni alkohol, ni cigarete. "Volim da živim zdravo, od malena sam ranoranilac i kada ne radim u krevetu sam već u 10, a budim se u 6 sati", kaže Muki i ističe da ne pamti kad je poslednji put za svoju dušu otišao u neki kafić jer mu sve više prijaju kućna druženja bez gužve i euforije. 

*Razgovor urađen novembra 2015. 

 

Najnovije vesti iz ove kategorije