Nataša Paunović: Kragujevac volim jer je moj

Nedelja, 10 Decembar 2017 12:00Autor: Jovana Mladenović

Kragujevčanka Nataša Paunović mlada je uspešna žena koja zbog posla mnogo putuje, ali gde god da boravi, uvek se najradije vraća svom rodnom gradu.

Trenutno živi u Beogradu zbog posla na "Gete institutu", centru za učenje nemačkog jezika, gde radi kao predavač. Germanistiku je studirala u Kragujevcu, Beogradu i Austriji, a 11 godina radila je kao profesor nemačkog jezika u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji. Radi na mnogo projekata, a među njima je i učenička razmena između Nemačke i Kragujevca. Napisla je i nekoliko priručnika za nastavnike sa metodičkim savetima o tome kako se planira i organizuje nastava.

nataša paunović predavačVoli da putuje u Barselonu zbog topline tamošnjih ljudi i raznih mogućnosti koje taj grad nudi. Ipak, svako novo putovanje podseti je na to da je svakom čoveku najlepše onde gde su mu koreni.

Šumrice su za nju najlepši deo Kragujevca, i pravi simbol našeg grada. Naročito ih voli u ranim jutarnjim satima. "Kragujevac je najlepši jer je moj i tu prestaje svaka objektivnost", kaže Nataša. Žali što mnogi Kragujevčani nisu skorije posetili Muzej "21. oktobar" jer posle renoviranja može da stane rame uz rame sa mnogim evropskim muzejima. Gledanje u vodu donosi mir, smatra Nataša, pa je neretko na Šumaričkom jezeru.

nataša paunović maratonNataša potiče iz sportske porodice. Njen otac, Sava Paunović, bavio se fudbalom i Kragujevčanima je poznat zbog igre i trenerskog posla u Radničkom, ali i igara u Partizanu i Bešiktašu. "Odrasla sam uz tatu na "Čika Dači". Često smo išli na utakmicu u hali "Jezero". Ljubav prema sportu usmerila sam na trčanje", priča Nataša i kaže da je ponosna što Kragujevac ima maraton poput velikih metropola.

Slobodnog vremena nema puno, jer se pored redovnog posla nretko nađe u ulozi sudskog tumača ili trenera simulacije. Kad nije posvećena poslu u kome uživa voli da sa prijateljima sedi u kragujevačkim kafićima i restoranima. U jednoj poznatoj gradskoj kafani na potkovici stoji natpis "Džaba tebi Beograde slava kad je tebi Kragujevac glava" i to je nešto Što Nataša često pokazuje ili prepričava svojim prijateljima. 

*Razgovor urađen oktobra 2015.

Najnovije vesti iz ove kategorije