KulturaFoto: Milan Milutinović

Ansambli “Abraševića” i “Svetozara Markovića” igraju za Teodoru

Autor: Branko Vukašinović
14:28 | Četvrtak, 11 05 2017

Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrasević i Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković“ održaće sutra od 19,30 časova Humanitarni koncert za malu Teodoru na sceni Joakim Vujić u Knjaževsko-srpskom teatru.

Iz “Abraševića” će nastupiti dečji i omladinski ansambl, prvi tim, kao i pevačka grupa sa solistima. Dečji ansambl će izvesti igre iz Niša, omladinski igre iz Šumadije, a prvi tim igre iz Užičke Crne Gore i Crne Trave. Ansambl “Svetozara Markovića” će izvesti vlaške, krajiške i makedonske igre.

Zanimljivo je da za dečji ansambl “Abraševića” ovaj nastup predstavlja generalnu probu pred takmičenje “Zlatni opanak” u Valjevu, na koje putuju u nedelju.

Karte po ceni od 200 dinara mogu da se kupe u prostorijama Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrasević” i Studentskom kulturnom centru, a na dan koncerta i na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra.

Iz Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrasević i Akademskog folklornog ansambla „Svetozar Marković“ pozivaju Kragujevčane da u što većem broju dođu i učestvuju zajedno sa njima da Teodora ozdravi.

Galerija slika