Kultura

"Bašta sljezove boje" premijerno u Teatru

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Ponedeljak, 07 12 2015

Premijerno izvođenje predstave "Bašta sljezove boje", po delu Branka Ćopića, a u režiji Marka Misirače, biće upriličeno večeras od 20 sati u Knjaževsko srpskom teatru.

Postavkom ovog komada na scenu biće odana počast Ćopiću u vreme obeležavanja dva važna jubileja - 100 godina od rođenja i 30 godina od smrti velikog pisca. Takođe, reditelj ima i intimni razlog - želi da pokaže da nisu u pravu oni koji ga doživljavaju kao neozbiljnog i dečjeg pisca.

Interesovanje za ovu predstavu je veliko, vlada među kragujevačkom pozorišnom publikom, ali i među stručnim pozorišnim znalcima. Premijeri će prisustvovati selektori Festivala BiH drama u Zenici i Teatar festa "Petar Kočić" iz Banja Luke.

U „Bašti sljezove boje” igraju: Miloš Krstović, Nikola Pejković, Miodrag Pejković, Zdravko Maletić, Milić Jovanović, Ana Todorović Dialo, Nenad Vulević, Sanja Matejić, Aleksandar Milojević i Nikola Stevović.

Razgovor o predstavi sa rediteljem Misiračom možete pročitati OVDE.

Pre premijere, u 18 časova, na maloj sceni će biti upriličen razgovor o Branku Ćopiću sa Tomom Kuruzovićem, njegovim prijateljem i glumcem koji je tumačio mnoge Ćopićeve likove.